Sport

Rettegnek a bokszolók a magyar bunyóstól

A szentesi Dr. Papp László sportcsarnok pénteki bokszgálájának főmérkőzésén a cirkálósúlyú WBO interkontinentális bajnok Szellő Imrének drukkolhat majd a hazai közönség. A 20 győzelemmel veretlen bokszolónak nem volt könnyű ellenfelet találni, mivel rendszeresen lemondják a magyar bunyós meccseit.

Tudom, hogy Rácz Félix nincs könnyű helyzetben. Legutóbb is két rivális mondta vissza a lehetőséget, hogy velem boxolhasson, különböző indokokkal

– fogalmazott a legmagasabban rangsorolt magyar profi bunyós.

Szerencsére azért csak sikerült egy komoly ökölvívót találni a feladatra: a 29 esztendős venezuelai Williams Ocando úgy aratott 18 győzelmet pályafutása során, hogy 16 alkalommal idő előtt véget ért a meccse. A mindössze 5 vereséget elszenvedő dél-amerikai hazája korábbi bajnoka, a WBA Interkontinetális címéért is boxolt, s a rekordja alapján komoly ütőerővel rendelkezik.

Örülök, hogy ismét egy nagy ütővel nézhetek farkasszemet, mert ellenük könnyebb látványos meccset vívni. Jó teljesítményt várok magamtól. Jól sikerült a felkészülés, ráadásul még soha ennyit nem sparringoltam egy mérkőzésem előtt se. Elsősorban a robbanékonyság fejlesztésére törekedtünk, hisz az izommennyiséggel elégedettek vagyunk. Remélem látványos, élvezetes mérkőzést vívunk péntek este.

Szellő egyébként szó szerint hazai ringben lép majd a kötelek közé, ez is plusz erőt adhat majd az összecsapáson.

Nem csak itt debütáltam hivatásos ökölvívóként, valamint itt csatolták a derekamra a profiként megszerzett első övem, hanem az elmúlt másfél évben, felkészülési időszakban, a hét nagyobb részét is Szentesen töltöm. Ceglédi vagyok, ám Szentes is befogadott, és az itteniek majdhogynem hazai bunyósként tekintenek rám.

A Felix Promotion gáláján kötelek közé lép az áprilisban debütált Hegyi Barnabás, az egykori WBO Európa-bajnok Kovács Zoltán, a visszatérő középsúlyú Harcsa Norbert, a cirkálósúlyú magyar bajnok Darmos József, a volt WBO ifjúsági bajnok Egedi Renátó és a kisváltósúlyú Márton Balázs is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik