Sport

Egész egyszerűen szenzációs, amit a Vegas csinál

A ligaújonc Vegas Golden Knights hokicsapata bejutott a nyugati konferenciadöntőbe. A vegasiak hétfő hajnalban San Joséban léptek jégre és lenullázták ellenfelüket: gólnélküli első harmad után a másodikban kettőt ütöttek a vendégek, majd a legvégén, üres kapura még egyet, így 3-0-ra nyertek.

A párharcot pedig 4-2-vel húzták be.

Nem lehet elégszer kihangsúlyozni, mekkora szám a Golden Knighst szereplése. A nyáron, amikor összerakták a csapatot mindenki a mezőny végére várta őket, ehhez képest most bejutottak a legjobb négy csapat közé az egész ligában. Elképesztő.

Korábban csak két hokicsapat volt képes rögtön az első szezonjában legalább két playoff-párharcot megnyerni: a Toronto Arenas 1918-ban és a St. Louis Blues 1968-ban.

A vegasiak győzelme:

Közben eldőlt, hogy Brad Marchand nem tudja a nyelvével tovább rettegésben tartani az ellenfeleket. Írtunk a bostoni hokis fura szokásáról, amiért aztán még a liga is felszólította, hogy fejezze be. Nos, a Bruinsnak közben véget ért a szezon, a Tampa Bay Lightning ugyanis 3-1-re győzött otthon, a párharcot pedig 4-1-re nyerte meg.

Eredmények – NHL-rájátszás, főcsoportelődöntők

Kelet:

Tampa Bay Lightning – Boston Bruins 3-1
A párharcot a Tampa Bay nyerte 4-1-re.

Nyugat:

San José Sharks – Vegas Golden Knights 0-3
A párharcot a Vegas nyerte 4-2-re.

Nyitókép: EZRA SHAW / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik