Sport

Az “aranycsatát” végül a győriek nyerték

A címvédő Győri Audi ETO KC hazai pályán 26-24-re legyőzte a Ferencvárost a női kézilabda NB I szerdai rangadóján, ami azt jelenti, hogy a két csapat között vélhetően a gólkülönbség dönt majd a bajnokság végén.

A Ferencváros úgy érkezett a női élvonal döntőjének is beillő rangadóra, hogy minden meccsét megnyerte, a Győr pedig csak egyszer kapott ki: október 31-én éppen a Népligetben 27-25-re. A bajnoki cím szempontjából a házigazdáknak legalább két góllal kellett nyerniük, ellenfelüknek a győzelem és a döntetlen mellett az egygólos vereség is elég volt.

Az ETO kétgólos sikere azt jelenti, hogy – vélhetően – csak a bajnokság utolsó fordulójában, május 23-án derül ki, melyik csapat lesz a bajnok. Ha a két együttes a várakozásoknak megfelelően a hátralévő fordulókban sem veszít pontot a többi ellenféllel szemben, akkor a helyezéseket az összes mérkőzés alapján kialakult gólkülönbség határozza meg, mert a versenykiírás szerint ha az egymás elleni mérkőzések gólkülönbsége azonos, akkor nem rangsorol az idegenben dobott több gól.

Jelenleg a Győr 235-ös, az FTC 220-as gólkülönbséggel rendelkezik, utóbbi viszont egy találkozóval kevesebbet játszott. Abban az esetben, ha az idény végén a gólkülönbségük is megegyezik, az a csapat kerül előbbre, amelyik az összes mérkőzést figyelembe véve több gólt dobott. Az ETO pillanatnyilag 739, a Ferencváros pedig 717 találatnál jár.

Végeredmény

Győri Audi ETO KC – FTC-Rail Cargo Hungaria 26-24 (12-15)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik