Sport

Kiss Balázs is harmadik lett a birkózó Eb-n

A kötöttfogásúak 97 kilogrammos kategóriájában szereplő Kiss Balázs bronzérmes lett az oroszországi Kaszpijszkban zajló birkózó Európa-bajnokság szerdai versenynapján, amelyet így két harmadik és egy ötödik hellyel zárt a magyar küldöttség.

A 2009-es világbajnok 35 éves magyar három győzelmet és egy – a negyeddöntőben – elszenvedett vereséget követően érkezett a helyosztó csatára, amelyben a német Ramsin Azizsir volt az ellenfele, aki egy éve még egy súlycsoporttal lejjebb volt bronzérmes az Eb-n.

A mérkőzés elején óvatoskodva terelgették egymást a szőnyegen a felek, alig értek a másikhoz, végül Azizsirt intették meg először, majd lentről megpörgette ellenfelét a magyar birkózó, így 3-0-ás előnybe került. A szünetig nem változott a helyzet, azt követően viszont a veterán magyarnak nagyon kellett mennie előre, hogy elkerülje a visszaintést, ami annak ellenére sem sikerült, hogy szemre ő volt az aktívabb, Azizsir ugyanis folyamatosan hátrafelé közlekedett a szőnyegen.

Sike András szövetségi kapitányék értetlenül álltak a bírói döntés előtt, ám nem volt miért aggódniuk, miután Kiss pillanatok alatt kibújt ellenfele karjaiból és felállt. Azizsir utolsó szalmaszálként a videózásba kapaszkodott, szabálytalan védekezést reklamált, ám a felvételek alapján erről szó sem volt, a bírák sem látták ezt másként, így egy újabb pontot kapott Kiss, azaz összességében könnyedén nyerte meg a bronzérmet.

A három magyar bronzmeccsből egyedül Szabó László nem tudott diadalmaskodni, aki hiába vezetett 2-0-ra egészen a hajráig, egy – 14 másodperccel a vége előtt kapott – kétpontos intés miatt veszített, és ötödik lett.

Fotó: MBSZ/Iglói-Nagy István

Ajánlott videó

Olvasói sztorik