Sport

A britek káoszt akartak okozni ellenünk a hokivébén, bejött nekik

A magyar jégkorong-válogatott 15 másodpercre volt attól, hogy feljusson a világelitbe. A budapesti divízió I/A-s világbajnokságon a nagy matekozás után úgy alakult, hogy ha legyőzzük a briteket rendes játékidőben, akkor jövőre az A csoportban szerepelhetünk.

Hoki-vb: az utolsó percben bukta el a feljutást a magyar válogatott
Nincs már sok hátra, a magyar csapat itthon írhat történelmet.

Bodó Christopher és Erdély Csanád góljával vezettünk is 2-0-ra a közel nyolcezer néző előtt megrendezett összecsapáson, majd miután a britek szépítettek az 51. percben, büntetőt kaptunk, de Hári János a kapusba lőtt. A végére már szintem mindenhonnan tüzelő brit csapat 15 másodperccel a vége előtt talált egy gólt, ami után még mindig volt két helyzetünk, de végül 2-2 lett a rendes játékidő és ezzel eldőlt, hogy

Nagy-Britannia nagy meglepetésre feljutott, míg mi maradunk a divízió I/A-ban.

A mérkőzés aztán elment szétlövésekig, azt a britek nyerték. Ők végeztek az első helyen, az olaszok a másik feljutók, majd a kazahok, a magyarok, a szlovénok jönnek a sorban, és a lengyelek estek ki – helyükre a litvánok jönnek egy osztállyal lejjebbről.

Jobb, ha én most nem megyek bele a történtek értékelésébe

– mondta Jarmo Tolvanen, a magyar válogatott finn kapitánya a sajtótájékoztatón, majd azzal folytatta, hogy gratulált a briteknek.

Az egész tornán jók voltak. A szereplésük sokakat meglepett, de én tudtam, hogy erősek, a vébén folyamatosan javultak, talán ma jobbak is voltak. Őrült torna volt, bármi megtörténhetett, ezt az utolsó napon is láthattuk.

Jarmo Tolvanen tavaly nyáron érkezett, a szerződése pedig ezzel a világbajnoksággal letelt. Amikor megkérdezték, hogyan látja a saját és a magyar jégkorong jövőjét arról beszélt, hogy már most vannak fiatalok a válogatottban és jönnek fel a tehetségek, olyanok, akik még sok örömet fognak okozni a szurkolóknak. Biztató szerinte a jövőkép.

Ami pedig a jövőjét illeti azt felelte: ő már öreg ember, úgyhogy előbb pihenni fog, pár hét múlva szeretne majd erről beszélni.

Az összefoglaló:

:(

Közzétette: Sport TV – 2018. április 28.

Győztes oldalon Peter Russell szerint hihetetlen, ami történt. A játékosai rengeteget játszottak, épphogy beestek az edzőtáborba, a riválisokhoz képest pedig kevesebb edzőmeccsen is vannak túl. Úgyhogy ők csak azért érkeztek, hogy játszanak egy jót. Mégis feljutottak, ráadásul első helyen.

Nem kezdtük jól a meccset, de aztán tudtuk azt játszani, amire képesek vagyunk. Próbáltuk fizikálissá tenni a játékot és káoszt okozni a kapu előtt, mert előfordul, hogy jól jössz ki belőle. Mi most szerencsések voltunk. Nyertünk egy érmet, és ha belegondolok, hogy mi vár ránk a jövőben, akkor azt kell mondjam: az álmok néha teljesülnek. Talán holnapra jobban felfogom mi is történt. Addig iszom pár sört és beszélek a családommal.

Eredmény – 5. (utolsó) forduló

Nagy-Britannia – Magyarország 3-2 (0-1, 0-0, 2-1, 0-0, 1-0) – szétlövés után
gólszerzők: Dowd (51.), Farmer (60.), illetve Bodó (4.), Erdély (42.)


A világbajnokság végeredménye:
1. (és feljutott) Nagy-Britannia 11 pont
2. (és feljutott) Olaszország 9
3. Kazahsztán 9
4. MAGYARORSZÁG 7
5. Szlovénia 6
6. (és kiesett) Lengyelország 3

Pontazonosságnál egymás elleni eredmény rangsorolt.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik