Élő Sport

Hoki-vb: hiába a két jó harmad, kikaptunk a kazahoktól

A magyar jégkorong-válogatott 3-0-s vereséget szenvedett a budapesti hoki-vébé nyitómérkőzésén. A végeredmény nagyon csalóka, az első harmadban az első pár perc kapkodása után megnyugodott a magyar csapat és átvette a mérkőzés irányítását. Ugyan akadt kazah helyzet is, de főleg a mieink támadtak, az első harmadban 11-8 volt a kapuralövések száma.

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első véget ért: a magyarok nyomtak, a kazahok főleg védekeztek, Henrik Karlsson azonban egyszerűen mindent védett – igaz, Vay Ádám is magabiztosan őrizte a magyar kaput.

Fotó: Marjai János/24.hu

Az utolsó harmadban azonban jött a hidegzuhany, a negyedik percben Valeri Orekov elképesztően nagy gólt lőtt távolról: a bal felső sarokba vágódó pakk talán egy védőn is megpattant, de a vasról védhetetlenül pattant be. Megzavarodtak a magyarok, kitámadtunk és 57 másodperccel az első gól után újabb találatot szerzett Kazahsztán: Jevgenyij Rimarjev kapott remek indítást egy korongszerzés után, Pozsgai Tamás hiába csúszott és Vay is tehetetlen volt a szóló végén.

Jevgenyij Rimarjev gólja – Fotó: Marjai János/24.hu

A frusztrált magyar csapat sok kiállítást összeszedett ezután, az egyikből ismét Rimarjev szerzett gólt, így összességében négy perc alatt eldőlt a mérkőzés.

Fotó: Marjai János/24.hu

Sokat elárul azért a mérkőzésről, hogy a kazah csapat legjobbjának nem Rimarjevet választották, hanem a kazah kapust, Karlssont, akinek 28 lövésből sem tudtunk gólt lőni 60 perc alatt. Lelkesedésből jelesre vizsgázott a válogatott, játékban még van hová fejlődni.

Világbajnokság, divízió I/A, első mérkőzés

Magyarország – Kazahsztán 0-3 (0-0, 0-0, 0-3)

kapusok: Rajna Miklós (Fehérvár AV19), Vay Ádám (Rapid City, amerikai), tartalék: Duschek Dávid (Dunaújvárosi Acélbikák)

hátvédek: Garát Zsombor (MAC Budapest), Gőz Balázs (Norfolk Admirals, amerikai), Pozsgai Tamás (MAC Budapest), Stipsicz Bence (Fehérvár AV19), Szirányi Bence (Fehérvár AV19), Varga Arnold (UTE), Wehrs Kevin (HC TWK Innsbruck, osztrák)

csatárok: Benk András (UTE), Hári János (Fehérvár AV19), Kóger Dániel (Fehérvár AV19), Magosi Bálint (DVTK Jegesmedvék), Nagy Gergő (Quad City, amerikai), Nagy Krisztián (MAC Budapest), Sarauer Andrew (Villach, osztrák), Sebők Balázs (KalPa, finn), Sofron István (Villach, osztrák), Vas János (DVTK Jegesmedvék)

Olvasói sztorik