Sport

Volt egy tripla kapufa a női kézi NB I-ben is

A Budaörs Handball és a mesés nevű EUbility Group-Békéscsaba női NB I-es bajnoki mérkőzésen csütörtök este ritkán látható jelenet játszódott le.

A második félidő közepén egy gólos hazai vezetésnél az egyenlítésért támadhattak a csabaiak. Egy gyors indítás után Walfisch Mercedes robogott a bal szélen a kapu felé és mivel még nem találta elég rendezettnek a budaörsi védelmet futtából, a szaggatottról eleresztett egy lövést.

A kapus, Sipeki Flóra lement spárgába. Először azt hitte hiába, mert nem érte el a lasztit és már kissé bánatosan kereste háta mögött a labdát. Walfisch lövése azonban a jobb kapufa tövén csattant, onnan a bal kapufán, majd megint a jobbon, végül Sipeki ölében landolt.

Ha itt nem is sikerült az egyenlítés a Csabának, de végül csak megfordította a meccset és végül 26-25-re nyert.

Úgy látszik a három kapufás lövések időszakát éljük. Az OTP Bank Liga múlt hétvégéi rangadóján, a DVSC-Ferencváros (1-1) meccsen a debreceni Könyves Norbert lövése után ért háromszor is a kapufához a labda, más kérdés, aztán a gólvonalon belül landolt.

K and H Liga női kézilabda bajnokság, 21. forduló, eredmény:

BUDAÖRS KSN-EUBILITY GROUP-BÉKÉSCSABA 25-26 (13-10)
Budaörs, játékvezetők: Bíró, Kiss.
BUDAÖRS: Brettner, Ertl 1, Farkas 2, Gerháth, Hornyák 3, Juhos 5 (1), Kemény, Mézes, Pálos-Bognár 1, Pásztor 1, Rácz, Sipeki, Szabadfi 5, Szöllősi-Zácsik 6 (1), Wéninger, Zsigmond 1. Edző: Mihály Attila.
BÉKÉSCSABA: Bottó 3, Farkas, Gidai 3 (2), Giricz, Györkös, Hős, Kovacevic 5, Kovács 3, Mihálffy 1, Pintér, Popovic, Szarka, Szögi, Vukajlovic 6, Walfisch 3, Zöldi-Tóth 2. Edző: Horváth Roland.
Kiállítások: 10, ill. 4.
Hétméteresek: 3/2, ill. 3/2.

A játékhét további mérkőzései:
Április 20., péntek
18:00 DVSC-TVP-DKKA
Április 21., szombat
15:00 FTC-Rail Cargo Hungaria-ÉRD
17:00 Hufbau-Akker Kecskeméti-Siófok KTC
17:00 Alba Fehérvár-Vasas
18:00 Kisvárda Master Good-Győri Audi ETO
18:00 GVM Europe-Vác-MTK Budapest

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik