Sport

Djokovic lehet, hogy a budapesti tornát választja a jövő héten

Ahogyan arról írtunk, Novak Djokovic kikapott a monte-carlói salakpályán tenisztorna nyolcaddöntőjében. Az Origo helyszínen lévő újságírója megkérdezte a szerbek korábbi világelsőjét, hogy jövő héten a barcelonai vagy a budapesti tornán fog indulni. Djokovic azt mondta, ezt még átgondolja és pénteken eldönti, az biztos, hogy valahol pályára lép majd, mert sok meccsre van szüksége.

Különböző szempontok alapján fogunk dönteni. A barcelonai verseny erősebb és én most máshol vagyok, mint akár 12 hónappal ezelőtt, akár a ranglistára gondolok, akár arra, hogyan érzem magam a pályán. (…) Eredetileg csak Madridban és Rómában játszottam volna a French Open előtt, de a Roland Garrosra szeretnék csúcsformába kerülni és ahhoz meccsek kellenek. Budapest új verseny a naptárban. Pénteken mindenképp eldöntöm, melyik versenyen játszom

idézi az Origo a 30 éves játékost.

Tavaly, amikor először rendezték meg a Hungarian Opent, akkor Andy Murray indulása merült fel, a brit végül Barcelonát választotta. A katalán városban idén 2,8 millió euró az összdíjazás, Budapesten 561 ezer.

Nyitókép: VALERY HACHE / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik