Sport

Újabb tornász vallott a molesztáló orvos ellen

Az amerikai olimpiai tornászcsapat korábbi orvosáról, Larry Nassarról kiderült, hogy tucatjával molesztálta a lányokat. Az orvos ellen már most annyian vallottak, hogy 175 évig tartó börtönbbüntetést kapott. A napokban újabb lány, McKayla Maroney nyilatkozott arról, hogy Nassar áldozata volt, méghozzá az első napon, amikor a Károlyi Ranch-ra érkezett.

Azt mondta, úgysem értik meg az emberek, milyen áldozatokkal jár egy olimpiai arany. Valahol értettem is és azt gondoltam magamban, mások nem hinnének nekem, így aztán tényleg nem mondtam el senkinek

– mondta az olimpiai aranyérmes tornász az NBC-nek.

Maroney állítása szerint minden alkalommal molesztálta őt az orvos, amikor csak tudta. Rögtön az első alkalommal is, amikor azt mondta, csak egy vizsgálatról lesz szó. A 22 éves olimpiai bajnok hét elején egy gyermekvédelmi jótákonysági rendezvényen is részt vett, ahol a felelősségre vonta a tornász szövetséget, az olimpiai bizottságot és a Michigani Állami Egyetemet, amiért szexuális zaklatás áldozata lett.

Őket csak a pént és a medálok érdeklik. Nem láttam, hogy bármi más foglalkoztatná őket

Az Amerikai Tornász-szövetség közleményben bátornak nevezte Maroney-t, amiért felszólalt és ígéretet tett a helyzet javítására.

Kiemelt fotó: THOMAS COEX / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik