Sport

Belebetegedett a doppingvizsgálatokba, milliós kártérítést követel

A doppingvizsgálatok által okozott egészségi problémák miatt milliós kártérítést követel az amerikai Madison Brengle, a női tenisz-világranglista 83. helyezettje, írja az MTI. A 28 éves játékos a női tornákat szervező WTA-t és a nemzetközi szövetséget (ITF) perelte be, mivel

az injekciótűs vérvételek egy ritka betegséget váltottak ki nála, így az ütőt tartó jobb karja megduzzadt, és gyengültek benne az izmok. Emiatt több tornától is vissza kellett lépnie, a múlt héten Charlestonban az első fordulóban kiesett.

A hírek szerint több mint tízmillió dollárt követelő Brengle azt is sérelmezi, hogy amikor – orvosi szakvéleményekre hivatkozva – alternatív doppingvizsgálati módszerért folyamodott a WTA-hoz és az ITF-hez, mindkét szervezet elutasította kérelmét.

Az interneten hozzáférhető ITF- és WTA-statisztikák szerint a világranglista 35. helyén is megfordult teniszező 2017-ben 2-6, 2016-ban pedig 5-9 doppingszűrésen esett át, ehhez járult évi két kontroll az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége részéről. Az adatok ugyanakkor nem egyértelműsítik azt, hogy vér- vagy vizeletvizsgálatról volt-e szó.

Nyitókép: PEDRO PARDO / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik