Sport

MotoGP: a címvédőt többször is megbüntették

Teljes káosz uralkodott a MotoGP Argentin Nagydíján. Közvetlenül a rajt előtt döntött úgy a mezőny jelentős része, hogy a vizes pályára való gumikat lecseréli a száradó pálya miatt, így a pole pozíciós Jack Miller maradt csak rajtrácson.  Az elhalasztott rajton így négysoros űr tátongott Miller mögött.

Ezek után amikor már minden készen állt az induláshoz, a világbajnoki címvédő Marc Márquez motorja lefulladt. A spanyol versenyző össze-vissza tologatta a motorját, csak nagyon nehezen találta meg a helyét. Később a futamon is kétszer büntették Márquezt: a sportfelügyelők előbb áthajtásos büntetéssel sújtották, majd utólag 30 másodpercet is kapott végső idejéhez.

Persze tett is érte, lökdösődött rendesen a spanyol, miközben a 19. helyről próbálta felküzdeni magát. Valentino Rossit  a 6. helyért csatázva például úgy fellökte, hogy az olasz felborult, de Aleix Espargarót sem önszántából engedte maga elé a futam során.

A sok büntetésnek meg is lett az eredménye, hiába ért célba az ötödik helyen, a korábban említett 30 másodperces büntetéssel végül 18. lett, amiért nem jár pont. A verseny után Marquez megpróbált bocsánatot kérni Rossitól, de a Yamaha csapattagjai elzavarták a garázsból.

A brit Cal Crutchlow nyerte végül az Argentin Nagydíjat, amellyel összetettben is vezet, a Yamahás Johann Zarco lett a második, Alex Rins pedig a harmadik.

Végeredmény – MotoGP, Argentin Nagydíj (24 kör/115,344 km)

1. Cal Crutchlow (brit, Honda) 40:36.342 perc
2. Johann Zarco (francia, Yamaha) 0.251 másodperc hátrány
3. Alex Rins (spanyol, Suzuki) 2.501

Az élcsoport:

1. Cal Crutchlow 38 pont
2. Andrea Dovizioso (olasz, Ducati) 35
3. Johann Zarco 28

Kiemelt fotó: JUAN MABROMATA/AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik