Sport

Egri Viktor: A Veszprém bukása törvényszerű volt

Nincs magyar kézilabdacsapat a legjobb nyolc között a Bajnokok Ligájában, a Telekom Veszprém a dán Skjern, a Mol Pick Szeged a német Kiel ellen vérzett el a nyolcaddöntőben.

“Szerintem ez kínos összességében. A szegedi játékosállomány alapján szerintem túlzott elvárás volt a négybe jutás, reálisabb lett volna, ha a nyolc közé kerülést tűzik ki célként. Veszprémben egészen másról van szó, úgy érzem, hogy egy másfajta filozófiát képviselő edző bukott meg egy régi filozófiához összevásárolt kerettel.

Viszont, ha ez így van, akkor Xavi Sabatét sokkal jobb lett volna még az idei szezonra megtartani, és akkor idehozni egy ‘tempo handballt’, német vagy északi kézilabdát képviselő edzőt, amikor a keret is alkalmas erre.

Ha úgy vesszük, ez a bukás szinte törvényszerű volt” – értékelt Egri Viktor, a a DIGI Sport kommentátora a csatorna híradójának, a Sport 24-nek.

Egri szerint nem véletlen, hogy a legjobb nyolc között három francia, két német és egy dán csapat is ott van, a Bundesliga mellé ugyanis a francia és a dán bajnokság is kezd felnőni,

és ezek a ligák teljesen gazdasági, piaci alapon működnek, ami a magyarról nem igazán mondható el.

“Ebből az egy kiesésből én nem vonnék le hosszú távú következtetést, ugyanakkor való igaz, hogy az, ami miatt ezt a csapatot építik, és mind gazdaságilag, mind szakmailag erősítik,  vagyis hogy végre egyszer a Veszprém meg tudja nyerni a Bajnokok Ligáját, az az anyagi lehetőségeket tekintve ebben a csapatban bőven benne van. Ez a befektetés akkor térül meg, ha az elkövetkezendő években valóban elér oda a Veszprém, ahová el akar érni, és megnyeri a Bajnokok Ligáját” – nyilatkozta Szabados Gábor sportközgazdász.

A nyitóképen a veszprémi Lékai Máté (k), a dán Cichosz Christoffer Mikkelsen (b) és Hakon Bjarte Myrhol látható a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőbe jutásért játszott Telekom Veszprém-Skjern HB visszavágó mérkőzésen a Veszprém Arénában. Fotó: Bodnár Boglárka / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik