Sport

Bravúros győzelemmel nyolcaddöntős a 19 éves magyar teniszezőnő

Stollár Fanny legyőzte a hatodik helyen kiemelt brit Johanna Kontát az egyesült államokbeli Charlestonban zajló 735 ezer dollár (186 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztorna második fordulójában, ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe.

A 19 éves Stollár ásszal kezdte a mérkőzést, majd az első három pontot ő nyerte, ám néhány perccel később már magyar származású ellenfele vezetett 3:2-re.

A selejtezőből érkezett Stollár azonban rengeteg nyerő ütéssel sorozatban négy gémet hozott, és 35 perc alatt besöpörte az első szettet.

A folytatásban a párosban junior wimbledoni bajnok magyar ismét ellenállhatatlanul játszott, és 1 óra 20 perc elteltével már ünnepelhetett, egyben visszavágva a WTA-rangsorban 22. Kontának az idei Fed-kupában elszenvedett 6:3, 6:1-es vereségért.

“Örülök, hogy általában én diktáltam a tempót, rákényszerítettem ellenfelemre a játékomat, és sikerült agresszívnak maradnom”

– összegzett a diadal után.

A magyar teniszező sikerének értékét jelzi, hogy az ausztrál születésű, 26 éves Konta tavaly júliusban negyedik volt a WTA-ranglistán, és három trófeája közül az egyiket egy éve a miami szupertornán szerezte meg.

Eddigi összkeresete profiként 6 423 722 dollár, míg Stollár jelenleg 115 419-nél tart.

A világranglistán 219. Stollár tavaly is remekül szerepelt a charlestoni zöld salakon, akkor szintén a selejtezőből indulva a top 20-as orosz Jelena Vesznyina legyőzésével eljutott a legjobb 16-ig. Ezúttal a 12. helyen rangsorolt holland Kiki Bertens lesz a nyolcaddöntős ellenfele.

Eredmény, 2. forduló (a 16 közé jutásért):

Stollár Fanny – Johanna Konta (brit, 6.) 6:3, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik