Sport

Álcázniuk kellett magukat a Liu testvéreknek a rajongók miatt

Az első mindenből mindig a legemlékezetesebb, nincs ez másképp a sportban sem, úgyhogy nem kell csodálkozni azon, hogy a Phjongcshangban hazánk első téli olimpiai aranyérmét szállító rövidpályás gyorskorcsolyaváltó esetében is, amelynek tagjai, Liu Shaolin Sándor, Lio Shaoang, Burján Csaba és Knoch Viktor még sokáig élvezheti a nagy sikerrel járó népszerűséget.

“Sok helyre hívnak. Nehéz mindenhova elmenni, mindig topon lenni, de a szeretet feltölt, és úgy érzem, ők is erőt merítenek a történeteinkből”

– nyilatkozta a Liu fivérek fiatalabbika, Shaoang a Borsnak.

Az olimpia alatt mi is írtunk róla, hogy a testvérpárt imádták Dél-Koreában, Liu Shaoang pedig elárulta, hogy álcázniuk kellett magukat, hogy eljussanak az olimpiai faluból az étterembe.

“Kapucnit és napszemüveget viseltünk. Meglepődtem, hiszen a dél-koreaiaknak mi nem tűnünk ázsiainak, teljesen európainak látnak minket” – árulta el Liu Shaoang, aki azt is elmesélte, hogy ingyen ehettek az egyik gyorsétteremben, mert egy szurkoló megvendégelte őket.

“Előfordul, hogy akkor is odajönnek hozzám a rajongók egy-egy aláírásért, ha egyedül vagyok, de valóban sokkal többen, ha együtt mutatkozunk”

– mondta, hozzátéve, hogy a közvélemény testvérpárként könyvelte el őket, ezért is környékezik meg őket sokkal többen, ha együtt jelennek meg valahol.

Bár az olimpiai arany már zsebben, Liu Shaoang továbbra is motivált, szeretne világ- és Európa-bajnok lenni, de ez még a jövő zenéje, egyelőre élvezi a semmittevést, és azt, hogy ráér délben kelni, mert nem kell rohannia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik