Sport

Visszavágott Hollandiának a magyar kézilabda-válogatott

Hatalmas küzdelemben 23-22-re tudott nyerni a női magyar kézilabda-válogatott Hollandiában az Európa-bajnoki selejtezők 4. fordulójában. A győri találkozón 19-18-re vereséget szenvedő magyar csapatból elsősorban a bátorság hiányzott, ebből a visszavágóra jutott bőven.

A mieink azonnal magukhoz vették a kezdeményezést, miközben főleg Lois Abbingh átlövéseivel maradtak meccsben a narancsmezesek. Egyik csapat sem tudott egy gólnál többel elhúzni, a magyar csapatban Kovacsics Anikó remekelt, valamint a kapuban Kiss Éva is bravúrt bravúrra halmozott.

Szünetre 12–12-vel vonultak pihenni a csapatok és a második játékrészben is hasonló volt a forgatókönyv, mint az első félidőben: jól elkaptuk a fonalat, ám egyik csapat sem vezetett egynél több góllal. Folytatásban viszont Kiss Éva egészen elképesztő mennyiségű labdát fogott.

Az utolsó tíz percre viszont elfáradt a magyar válogatott, a hajrá egészen elképesztően izgalmas volt. A hazai csapat az egyenlítésért támadott és bár Abbingh egy másodperccel a meccs vége előtt betalált, a játékvezetők érvénytelenítették a gólt, mivel szabálytalannak látták az egyik hollandot.

A sikerben elvitathatatlan érdemei vannak Kiss Évának, aki egészen elképesztő hatékonysággal védte a magyar kaput, négy hétméterest is megfogott.

Győzelmével a magyar csapat hatalmas lépést tett afelé, hogy csoportelsőként zárja a selejtezősorozatot, ehhez május végén Koszovót idegenben, Fehéroroszországot itthon kell a papírformának megfelelően legyőznie.

Női Európa-bajnoki selejtező, 4. forduló, 7. csoport:

Hollandia-Magyarország 22-23 (12-12)

A 7. csoport állása:

1. Hollandia 6 pont (114-74)
2. Magyarország 6 pont (103-71)
3. Fehéroroszország 4 pont
4. Koszovó 0 pont

Az első és a második helyezett, valamint a hét csoport legjobb harmadikja jut ki a decemberi, franciaországi kontinenstornára

A magyar válogatott további mérkőzései:
május 30., Koszovó-Magyarország, Pristina 18.00
június 2., Magyarország-Fehéroroszország, Kecskemét 16.30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik