Sport

Jót tesz a válogatottnak, hogy Görbicz visszavonul?

Görbicz Anita 233 mérkőzés és 1111 gól után visszavonult a magyar válogatottól. A DIGI Sport híradójának nyilatkozó Tóth Gabriella szerint vannak olyan kézisek, akik átvehetik Görbicz szerepét, míg a korábbi válogatott klasszis Ferling Bernadett úgy gondolja, új impulzusokat jelenthet a mostani csapatnak, hogy a legjobb játékos nélkül kell majd jó eredményeket elérnie.

Nem lesz több 13-as játékosa a női kézilabda-válogatottnak
Görbicz Anita volt az utolsó, aki ebben a mezben játszott. A búcsúzó klasszis azt mondta, nincs kibékülve a mostani helyzettel.

A legnagyobb kérdés, milyen lesz nélküle a női válogatott. A hollandok elleni, 19-18-ra elveszített Eb-selejtezőn már láthattuk, hogy jó lett volna valaki, aki a hajrában összefogja a csapatot, akkor talán sikerül elkerülni, hogy épp a legvégén fordítson az ellenfél.

Idővel azonban jót tehet a csapatnak, ha mindenkiben tudatosul, hogy már nem lehet abban bízni, hogy „majd Görbicz megoldja”.

Görbével mindenképp egy nagyon jó válogatottunk volt, a kreativitása, a meglátásai hiányozni fognak nekünk, de én úgy gondolom, hogy tudni fogjuk őt pótolni, vannak olyan emberek, akik tényleg át tudják venni az ő szerepét, és igazi csapatmunkának kell lenni minden mérkőzésen

– nyilatkozta a Sport24-nek Tóth Gabriella, akit egyszer már Görbicz Anita lehetséges utódjának kiáltottak ki.

A dunaújvárosi Ferling Bernadett sok sikert együtt ért el a válogatottban Görbicz Anitával, de most ő is úgy gondolja, a visszavonult legenda nélkül is pozitív a csapat jövőképe

Vele mindenképpen úgy nézett ki, hogy ő nagyon meghatározó eleme volt a csapatnak, nélküle pedig valószínűleg úgy fog kinézni, hogy próbálnak majd többen meghatározó elemei lenni a válogatottnak. Nem biztos, hogy olyan nagy baj lesz, ha egy picit mindenki felveszi jobban a ritmust, és megérzi, hogy neki is felelőssége van a játékban

– mondta Ferling.

De nemcsak a magyar, hanem a holland játékosok is óriási sportolónak tartják a 34 éves kiválóságot. A vb-ezüstérmes holland csapatban van olyan, aki gyerekként az interneten tanulmányozta a játékát.

Azt hiszem, Görbicz a valaha volt legjobb kézilabdázók egyike. Amikor fiatal voltam, a Youtube-on egyfolytában videókat nézegettem róla. Ő egy nagyon-nagyon-nagy és különleges játékos, akitől rengeteget lehet tanulni

– fogalmazott a 25 éves Angela Malenstein.

Nycke Groot Győrben, csapattársként még élvezheti Görbicz játékát. „Anita egyike a legjobb kézilabdázóknak, akiket valaha ismertem. Óriási esze van a játékhoz, egyúttal egy nagyon jó csapattárs és nagyon jó ember. Nagy megtiszteltetés, és boldogsággal tölt el, hogy egy csapatban szerepelhetek vele.” – mondta.

Hogy meddig láthatjuk még Görbicz Anitát a pályán? Csötörtökön ezt is elmondta.

„Még másfél évig kézilabdázom itt, a Győrben, utána majd meglátjuk, szeretnék majd a kézilabda közelében maradni mindenképpen.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik