Sport

Cselgáncs ob: megállíthatatlanok voltak az esélyesek

Az olimpikon Tóth Krisztián, Bor Barna és Karakas Hedvig is érvényesítette a papírformát szombaton a kecskeméti cselgáncs országos bajnokságon, a Mercedes-Benz Sportakadémián.

A 66. férfi és 35. női ob-n a 90 kilogrammban világbajnoki ezüstérmes Tóth Krisztián ezúttal 100 kilóban diadalmaskodott új egyesülete, a Pénzügyőr színeiben. A szintén vb-második Bor Barna – aki tavaly térdsérülés miatt nem indult Kecskeméten – ellentmondást nem tűrő versenyzéssel gyűjtötte be hetedik ob-aranyérmét.

A nőknél szokásos súlycsoportjánál eggyel feljebb, 63 kilóban győzött a vb-bronzérmes Karakas Hedvig. Az 52 kilósoknál a junior Európa-bajnok Pupp Réka, 70 kilogrammban pedig az ifjúsági olimpiai, világ- és Európa-bajnok Gercsák Szabina ünnepelhetett.

A 78 kilogrammban a kétszeres Európa-bajnok Joó Abigél nem szállt harcba tizedik aranyáért, a távollétében Salánki Evelin állhatott a dobogó legfelső fokára.

A tavalyi 136 után idén már 167 dzsúdós lépett tatamira az országos bajnokságon, és tíz klub képviselői szereztek aranyérmet.

Cselgáncs ob eredmények

Férfiak:

60 kg: Csizovszky Ferenc (KSI SE)
66: Boros Bence (Kaposvári JK)
73: Nerpel Gergely (Rákosvidéke Hajtós DSE)
81: Joó István (Budafoki KSE)
90: Kordély Péter (Kaposvári JK)
100: Tóth Krisztián (Pénzügyőr SE)
+100: Bor Barna (Atomerőmű SE)

Nők:

48: Klein Dorina (Ceglédi VSE)
52: Pupp Réka (Atomerőmű SE)
57: Kovács Kitti (KSI SE)
63: Karakas Hedvig (BHSE)
70: Gercsák Szabina (Miskolci JC)
78: Salánki Evelin (BHSE)
+78: Nagy Kitti (Szatymaz)

Fotó: Ujvári Sándor/MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik