Sport

Hosszabbításos ippon miatt szomorkodhat Csernoviczki és Karakas

A 48 kilogrammos Csernoviczki Éva és az 57 kilós Karakas Hedvig ezüstérmet nyert a cselgáncs világkupa-sorozat düsseldorfi Grand Slam-versenyén.

A 31 éves, olimpiai harmadik Csernoviczki francia és holland ellenfelét is ipponnal verte az előcsatározások során, majd az elődöntőben ugyancsak nem küzdötte végig a meccsét a pánamerikai ezüstérmes mexikói Edna Carrillo ellen. A fináléban a tatabányaiak kétszeres Európa-bajnoka az ukrán Darija Bilogyiddal szállt szembe, akitől kikapott tavaly a varsói Eb elődöntőjében, és aki utána Európa-bajnok lett – mindössze 16 évesen.

Csernoviczkinek nem sikerült a visszavágás,

mivel az eredménytelen négy percet követő hosszabbítás 31. másodpercében ellenfele egy belső combdobásra ippont kapott, és nyert.

A vb-harmadik Karakas román, bolgár és panamai rivális búcsúztatásával jutott a négy közé, ahol vazaarival bizonyult jobbnak az orosz Anasztaszja Konykinánál. A döntőben a brit Nekoda Smythe-Davisszel akaszkodott össze, akit legyőzött korábbi három találkozójukon.

A negyedik csata egy-egy vazaarival jutott el a hosszabbításig, melyben 2:50 perc elteltével az ugyancsak vb-bronzérmes brit megkontrázott egy támadást, a földre vitte Karakast, és ipponnal győzött.

A háromnapos németországi viadalon 65 ország 444 dzsúdósa lép tatamira, magyar részről szombaton Csoknyai László (81 kg), vasárnap pedig Cirjenics Miklós (100) lesz érdekelt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik