Sport

Federer meccslabdákról veszítette el a drámai döntőt

A hatodik helyen kiemelt argentin Juan Martín del Potro nyerte az Indian Wells-i keménypályás tenisztorna férfiversenyének vasárnapi döntőjét a világelső svájci Roger Federer ellen, írja az MTI.

Már az első játszma is rendkívül színvonalas, szoros és izgalmas volt, ezt – a Rio de Janeiró-i olimpián ezüstérmes – Del Potro nyerte, mivel egyszer sikerült elvennie ellenfele adogatójátékát. A második szettben ez egyik félnek sem jött össze, ezért rövidítésre volt szükség. Az argentin teniszezőnek egyszer mérkőzéslabdája volt, de Federer végül a hetedik játszmalabdáját értékesíteni tudta, ezzel egyenlített.

A 36 éves svájci a harmadik felvonásban 5:4-nél a címvédésért adogatott, három meccslabdája is volt, ám Del Potro elképesztő csatában kiharcolta a rövidítést, amelyet végül simán megnyert, így 2 óra 45 perc alatt sikerült győznie a fináléban.

Az összefoglaló:

Del Potro másodszor játszhatott döntőt Indian Wellsben, 2013-ban kikapott a spanyol Rafael Nadaltól. A két döntős immár 25. alkalommal találkozott egymással, mérlegük 18-7, Federer javára.

Federer idénybeli 18. mérkőzésén az első vereségét szenvedte el, ennek ellenére ez pályafutása legjobb szezonkezdése. Eddigi karrierje során csak egyszer, 2006-ban rajtolt sorozatban 16 sikerrel.

20 éves japán nőn ámul a teniszvilág
Két korábbi és a jelenlegi világelső is kénytelen volt fejet hajtani előtte.

Eredmény – Indian Wells, férfiak, döntő

Del Potro (argentin, 6.) – Federer (svájci, 1.) 6:4, 6:7 (8-10), 7:6 (7-2)

Nyitókép: Harry How / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik