Sport

Nehezen pörögnek föl a vébére a gyorskorisok

Olimpiai bajnok gyorskorcsolyázónk, Knoch Viktor még nem döntötte el, hogy a kanadai világbajnokság után tényleg átadja-e a korcsolyát a sportágba visszavágyódó feleségének, a DIGI Sport híradójának azonban elmondta, milyen területen szeretne dolgozni, ha 28 évesen a visszavonulás mellett dönt.

Nagyon nehéz motivációt találni reggel hétkor a jégpályán, egy olimpiai arany után. De össze kell kapnunk magunkat, amennyire lehet, és a vébén jó formában mozogni

– nyilatkozta a Sport 24-nek Knoch Viktor a jövő hétvégi világbajnokságról

Nem is tudom, hogy indulok-e egyéniben vagy sem. Egyéniben meglepődnék, hogy ha nem nyerne érmet Sanyi vagy Ádó. Kicsit gyengébben sikerült számukra egyéniben az olimpia, de a nagy számok törvénye alapján a vb-n jól kell, hogy szerepeljenek.

Heidum Bernadett a női váltóval negyedik lett Pjhongcshangban, és kissé ő is nehezen tud ráhangolódni a közelgő világbajnokságra.

Az olimpia négyévente van, a világbajnokság pedig minden évben, úgyhogy úgy van vele az ember, hogy a vb nem annyira fontos ebben a szezonban, így kicsit tényleg nehéz összeszedni magunkat, nem leengedni, hanem folytatni ezt a három hetet. De ez minden országban ugyanígy van, úgyhogy, talán egyenlő esélyekkel fogunk indulni.

A Dél-Koreában remeklő magyarok közben azért nagyon odafigyeltek, hogy inspirálják a sportág legfiatalabb követőit. A vasárnapi korcsolya fesztiválon – Keszler Andreával és Tóth Ivettel kiegészülve – ők voltak a díjátadók.

Több mint kétszáz gyerek nevezett, ami nagyon jó, és ha miattunk csak hárommal több kislány vagy kisfiú jön le, én már örülnék. Amikor köszöntöttek minket a hazaérkezésünk után, az fantasztikus volt, soha ilyen nem fordult még elő, hatalmas élmény volt

– mesélte Heidum Bernadett.

Knoch Viktor arról is beszélt, hogy a váltóban megnyert olimpiai aranyéremnek a sportdiplomáciában is lehet pozitív hozadéka.

Sok szempontból nagyon sokat jelent az aranyérem, az ISU-ban (nemzetközi szövetség) sem mindegy, hogy van egy olimpiai bajnoki címe Magyarországnak, vagy egy pici nemzetnek számít

– mondta a negyedik olimpiáján részt vett gyorskorcsolyázó, aki éppen egy éve, hogy bekerült a nemzetközi szövetség sportolói bizottságába.

Közben, 28 évesen már a visszavonulás gondolatával kacérkodik, a stafétát, vagy inkább a korcsolyát pedig a feleségének adhatja át.

Ezek családi döntések, hogy mi legyen a jövőben. A feleségem szeretne még korizni, félretette az ő korikarrierjét a gyermekünk miatt, úgyhogy ezt majd közösen döntjük el, hogy mi lesz. Ha nem folytatnám, szeretnék a sportban maradni, a szövetségben elhelyezkedni, úgy gondolom, hogy lenne tennivaló. Ezen kívül pedig a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség, esetleg a MOB – ilyen irányba gondolkozok, de hogy hol lesz rám szükség, hol tudok mozogni, az majd kiderül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik