Sport

Edzésbe állt a dopping miatt eltiltott kajakos

Eltiltása lejártával újra edzésbe állt a kajakos Dudás Miklós a Dél-afrikai Köztársaságban végzi a meleg égövi felkészülést.

A 26 éves kajakos szervezetében a 2015-ös Európa Játékokon leadott mintája alapján bukkantak tiltott hormonkészítmény, egész pontosan szintetikus tesztoszteron nyomaira. A kihágás miatt 34 hónapos eltiltást kapott, amely idők közben lejárt.

Nagyon jó újra itt lenni, anno nagyon megviseltek a történtek. Bízom benne, hogy az elvégzett munkának meglesz a gyümölcse. Az elején elengedtem magam, nehezen találtam célokat, de aztán összekaptam magam, figyeltem az étkezésemre is és készülgettem, csinálgattam a dolgokat

–  mondta az M1-nek Dudás, megjegyezve, hogy érzése szerint kapott egy második esélyt, amellyel igyekszik is élni.

Az idei céljaival kapcsolatban úgy fogalmazott, miután két versenyszezonból is kimaradt, nem akar semmit sem kijelenteni, de jól érzi magát, és nagyon örül annak, hogy végre újra azt csinálhatja, amit szeret. Hosszú távon a magyar válogatott tagja szeretne lenni ismét.

Csapattársa, az ugyancsak világbajnok kajakos, Tótka Sándor elárulta, örülnek Dudás érkezésének, mert egy friss ember mindig új lendületet ad.

Miki beilleszkedett, de egyébként is jó a csapatunk, mindenki segíti a másikat

– mondta Tótka, aki idén elsősorban az 500 és 1000 méteres távra készül, fél kilométeren a négyesbe szeretne bekerülni, a hosszabb távon pedig egyesben és párosban akar próbálkozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik