Sport

Megvan Babos Tímea budapesti ellenfele

A címvédő Babos Tímea a német Tatjana Maria ellen kezdi meg szereplését egyesben a jövő héten a budapesti, 226 ezer 750 dollár összdíjazású női keménypályás tenisztornán a BOK-csarnokban.

A vasárnapi sorsoláson kiderült, hogy ha a világranglistán 35. magyar játékos – akit a harmadik helyen emeltek ki a szervezők – legyőzi 57. helyen rangsorolt riválisát, akkor a 16 között a német Mona Barthel (75.) vagy az ukrán Katerina Kozlova (65.) következik.

A vasárnapi selejtezőkben Gálfi Dalma (265.) a szlovák Jana Cepelovát (114.), Bondár Anna (517.) pedig az ugyancsak szlovák Viktoria Kuzmovát (121.) kapta ellenfélnek. A főtáblára jutáshoz két meccset kell nyerni.

A budapesti viadal főtábláján egyesben két szabadkártyás magyar lesz még: Stollár Fanny (210.) pechére az első helyen kiemelt Dominika Cibulkovával (30.) kezd, míg Udvardy Panna (369.) a horvát Donna Vekic (50.) ellenfele lesz.

Párosban Babos nem nevezett, magyar részről Gálfi Dalma Udvardy Pannával, Bondár Anna Bukta Ágnessel, Jani Réka Luca pedig a belga Ysaline Bonaventure-rel, Stollár Fanny pedig a spanyol Georgina García Pérezzel indul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik