Sport

A sportolók nagy ellensége lecsapott a Győr sztárjára

Pályafutása legfájdalmasabb gólját szerezte a norvég Nyköbing elleni meccsen a Győri Audi ETO KC norvég játékosa, Nora Mörk. A 26 éves átlövő a földre érkezés után ápolásra szorult, és végül hordágyon hagyta el a játékteret, már akkor sejteni lehetett, hogy ez rosszat jelent.

“A kórházba érkezését követően az ismételt fizikai vizsgálat megerősítette az instabilitás gyanúját jobb térdében. Röntgen vizsgálattal friss csontsérülés nem volt kimutatható.

Ezt követően sürgős MRI-vizsgálat történt, mely igazolta az elülső keresztszalag szakadását, már kialakult térdízületi bevérzéssel. Lehetőség szerint a műtétet napokon belül elvégezzük, várható gyógyulása 6 hónapot vesz igénybe”

– nyilatkozta a Győr honlapján Balogh Péter csapatorvos.

A keresztszalag-szakadás napjaink egyik leggyakoribb sportsérülése, amely ugyanúgy pusztít a kéziseknél, síelőknél és a focistáknál, mint az NFL-ben. A legnehezebb része általában a lelki tényező, fél év ugyanis elég hosszú idő egy sportoló számára, és nem könnyű feldolgozni, hogy a labda helyett a gyógytornára kell koncentrálni.

Arról nem is beszélve, hogy a klub is megszenvedi játékosa hiányát, hiszen Mörk a Győr egyik húzóembere, aki így a szezon legizgalmasabb, legfontosabb időszakát hagyja ki.

Kiemelt fotó: Alex Nicodim / NurPhoto

Ajánlott videó

Olvasói sztorik