Sport

Sokkoló csere az NBA-ben

Ha valaki helye biztosnak tűnt az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA), az Blake Griffin volt. Legalábbis azt hitték/hittük sokan. A 2009-es drafton első helyen kiválasztott erőcsatár eddigi egész karrierjét a Los Angeles Clippersnél töltötte, nyáron pedig egy ötéves, 173 millió dolláros szerződést írt alá. Mivel nem nagyon kerülték el a sérülések karrierje során (kapásból az első évét kihagyta), így mozdíthatatlannak tűnt.

De megint bebizonyosodott, hogy nincsen mozdíthatatlan játékos. A Detroit Pistons gondoskodott erről.

A detroiti csapat lerakott egy Avery Bradleyből, Tobias Harrisből, Boban Marjanovicból, egy első és egy másodikkörös draftcetliből álló csomagot érte, a Clippers pedig el is cserélte a 28 éves játékost.

Az újjáépülést tervező Los Angelesnél ez egy teljesen indokolt váltásnak tűnik, a Pistons oldaláról már sokkal nehezebben védhető az üzlet. Minden bizonnyal a lépésben benne van az is, hogy Detroitba nagyon nehéz, majdhogynem lehetetlen odacsábítani egy igazi sztárt a szabadügynökök közül, márpedig az új csarnokban csak 83 százalékos a kihasználtság a hazai mérkőzéseken, ami NBA-s léptékkel mérve gyengécske. Marad a csere, más kérdés, megérte-e beáldozni két kezdőt és két draftcetlit. Persze, mint mindig, most is majd az idő dönti el, hogy Stan Van Gundy, a Detroit Pistons vezetőedzője és sportigazgatója jól számolt-e, de első blikkre a Los Angeles Clippers a csere egyértelmű nyertese.

Blake Griffin az alapszakaszban 504, a rájátszásban 51 mérkőzésen lépett pályára a Clippersben. Ezeken 21,3 pontot és 8,9 lepattanót átlagolt.

Ilyen zsákolások érkeznek Detroitba:

Ez az üzlet egyébként kicsit háttérbe szorította a játéknap hat mérkőzését, amelyek közül kiemelkedett a Denver Nuggets és a Boston Celtics mérkőzése. A vendég bostoniak a 27 pontos Kyrie Irving vezetésével nyertek 111-110-re.

Eredmények – NBA, alapszakasz

Indiana Pacers – Charlotte Hornets 105-96

Atlanta Hawks – Minnesota Timberwolves 105-100

Memphis Grizzlies – Phoenix Suns 120-109

Milwaukee Bucks – Philadelphia 76ers 107-95

Dallas Mavericks – Miami Heat 88-95

Denver Nuggets – Boston Celtics 110-111

Nyitókép: Getty Images North America/Harry How

Ajánlott videó

Olvasói sztorik