Sport

Magyar páros indul a rali Európa-bajnokságon

Hosszú évtizedek óta először idén ismét teljes szezont teljesít a rali Európa-bajnokság (ERC) legmagasabb kategóriájában egy magyar kettős: Herczig Norbert és új navigátora, Ferencz Ramón. a MOL Racing Team színeiben áll majd rajthoz a sorozat futamain.

A keddi bejelentés szerint a MOL Racing Team színeiben induló négyszeres abszolút magyar bajnok pilótát nem csak szponzorként, hanem üzemanyag-beszállítóként is támogatja majd az olajipari vállalat.

Az elmúlt években érett meg bennem a gondolat, hogy szívesen kipróbálnám magam egy nemzetközi sorozatban. Mostanra állt össze a támogatói háttér és lett elég rutinunk. Az ob-futamokon általában 150-160 kilométer a táv, az ERC-ben 50-60-70 kilométerrel is több lehet egy verseny. Először hozzá kell szoknunk a miliőhöz, a körülményekhez. Az biztos, hogy két-két és fél hónapot úton leszünk

– mondta Herczig Norbert, aki tavaly is megnyerte az országos bajnokságot, akkor még Igor Bacigallal.

Az első “éles” tesztre február végén kerül sor, amelyen a cél, hogy Ferencz Ramónnal is összeszokjon a négyszeres vajnok. A rali Eb-sorozat nyolc versenyből áll, az elsőt március 22-24-én rendezik az Azori-szigeteken.

Fotó: molcsapat.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik