Sport

Pokoli hőségben, pokoli meccsen Caroline Wozniacki nyerte az Austalian Opent

A világbajnok Caroline Wozniacki nyerte a 2018 első Grand Slam-tornáját, az Australian Opent. A dán amellett, hogy élete első GS-ét nyerte – eddig kettő döntőt bukott, 2009-ben és 2014-ben a US Openen –, újból visszaült a női mezőny tetejére, hétfőtől ugyanis az ő nevével kezdődik a világranglista.

A mérkőzésről:

Wozniacki ellenfele a román világelső Simona Halep volt. Halep, ahogy ellenfele, karrierje során két Grand Slam-döntőt vesztett (2014 és 2017, Roland Garros), mielőtt bejutott az Australian Open fináléjába.

A meccset a dán teniszező kezdte jobban, 5:2-re is vezetett, de 5:3-nál, kisebb meglepetésre, elvesztette az adogatását. Halep egészen a rövidítésig, 6:6-ig mentett, de végül azt Wozniacki nyerte, így 7:6-tal behúzva a szettet.

A második szettben 1:1-nél brutálisan hosszú game-et játszottak. A dánnak egy halom lehetősége volt, hogy elvegye ellenfele adogatását, de több mint 10 perc játék után végül Halep örülhetett. A román játékos az egész torna alatt a maxon pörög, rengeteget teniszezett, rendkívül kimerülten, de hősiesen játszott. 3:2-es vezetésénél azért kikérte az orvosi segítséget, megmérték a vérnyomását, hideg törölközőt tettek a nyakára, hidratálták.

Ez annyira jól sikerült, hogy 4:3-nál brékelt, és adogathatott a játszmáért, majd az meg is nyerte 6:3-ra.

A harmadik játszma előtt 10 perc szünetet tartottak a hőség miatt. A döntőszett elején a láthatóan kimerült román teniszező első adogatását el tudta venni Wozniacki, így el is tudott húzni 2:0-ra. Egy 12 perces játékot követően visszabrékelt Halep, majd vissza-visszabrékelt a dán. 3:1-gyel fordultunk rá a meccs legkritikusabb szakaszára:

amit stílusosan egy brékkel indítottak egy felek, 3:2. Itt jogosan gondolhattuk, hogy soha nem lesz vége.

Simona Halep újra elvette Wozniacki remegős adogatását, és nagyon közel került a végső győzelemhez.

Mindkét játékos utolsó leheletéig küzdött a folyamatos 30 fokban. Wozniacki képes volt visszajönni, újra elvette Halep adogatását.

Egészen elképesztő fordulatok után a dán hozta a szerváját, és egy játékra került élete első Grand Slam-győzelmétől, majd végül egy újabb brékkel (a szettben a hetedik!), 6:4-re behúzta a harmadik játszmát, és megnyerte az Austalian Opent.

Fotó: Clive Brunskill/Getty Images

Eredmény, Australian Open, döntő:

Carolina Wozniacki (2.) – Simona Halep (1.) 7:6, 3:6, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik