Sport

Hős lett a csereirányítóból, aki a Super Bowlba juttatta a Philadelphiát

Amikor a remek formában lévő Carson Wentz térdsérülést szenvedett, sokan leírták a Philadelphia Eaglest, hogy a csereirányítóval, Nick Folesszal nem lesz esélye a csapatnak a rájátszásban. Az Eagles megnyerte a Nemzeti főcsoportot és így nem kellett pályára lépnie az első körben, majd a főcsoport-elődöntőben az Atlanta ellen hátrányban volt, de Foles is, a védelem is keményen odatette magát, így 15-10-es győzelem lett a vége.

Az Eagles a főcsoportdöntőben a Minnesota Vikings ellen lépett pályára, amely azzal a tudattal készülhetett a meccsre,

hogy az első csapat lehet, amelyik hazai stadionjában játssza a Super Bowl.

Erre azonban nem kerül sor, pedig a Minnesota rögtön a meccs elején szerzett egy touchdownt Kyle Rudolph révén. Aztán jött egy eladott labda a Vikins irányítójától, Case Keenumtól, Patrick Robinson pedig 50 yardos futással egyenlített, a társak remekül csinálták neki a helyet a blokkjaikkal.

A második negyed LeGarrette Blount 11 yardos futott touchdownjával kezdődött, amivel már a Philly vezetett 14-7-re, és a hazai csapat innen már le sem vette a lábát a gázpedálról. A félidő vége előtt a Minnesota labdát vesztett, az ezt követő támadássorozatot pedig Foles 53 yardos álompassza után Alshon Jeffery zárta le egy TD-vel. A Vikingsnak még 69 másodperce volt, hogy közelebb kerüljön ellenfeléhez, ehelyett nőtt a hátránya, mert a hazaiak visszakapták a labdát, és még volt annyi idejük, hogy Jake Elliott egy 38 yardos mezőnygóllal 24-7-re alakította az állást.

A Minnesota a második félidőben sem kapta össze magát támadásban, miközben a ligában rettegett védelmét darabokra szedte az Eagles, Foles 41 yardos passzából Torey Smith szerzett újabb TD-t, ezt még a csapat vezetősége is tombolva fogadta a VIP-részlegen.

Foles végig higgadt és magabiztos volt, 33 kísérletéből 26 célba talált, 3 TD-passzt kiosztott és 14,1,1-es irányítómutatóval zárt.

A 38-7-es győzelem után jöhetett az ünneplés, a Philly legnagyobb különbségű győzelmét aratta a rájátszásban, és harmadszor jutott ismét a Super Bowlba. Legutóbb 2005-ben játszhatott nagydöntőt az Eagles, akkor 24-21-re kikapott a New Englandtól, amely sok sebből vérezve is eljutott az utolsó meccsig, úgyhogy a Philadelphia most visszavághat a február ötödikei meccsen.

Főcsoportdöntő:

NFC:
Philadelphia Eagles – Minnesota Vikings 38-7 (7-7, 17-0, 7-0, 7-0)

AFC:
New England Patriots – Jacksonville Jaguars 24-20 (3-0, 7-14, 0-3, 14-3)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik