Sport

Az ezer sebből vérző Patriots idén is eljutott a Super Bowlig

Hatalmas meglepetésre a tavalyi szezont borzalmas mérleggel záró Jacksonville Jaguars idén szinte leiskolázta az egész AFC-t. A hangsúly a szinténen van, mivel a főcsoportdöntőben egy elképesztő meccsen kikaptak a tavalyi címvédő, New Englandtől.

Pedig a Jacksonville gyakorlatilag az elejétől kezdve irányította a mérkőzést, a sérült kézzel játszó Tom Bradynek az első félidőben mindössze 10 pontot engedélyezett a félelmetes formában lévő vendég védelem. A végig éles Jaguars támadó részleg a második negyed végén kicsit megingott, de Bortlesék ettől eltekintve remek teljesítményt nyújtottak: 14 pontot tudtak felpakolni a táblára. A félidő végén a New England elveszítette a legjobb elkapájót, Rob Gronkowskit, a tight end egy érvényes elkapás után végrehajtott szükségtelenül kemény szerelési kísérlet miatt volt kénytelen elhagyni a pályát. A vizsgálatok szerint agyrázkódást szenvedett.

A második félidőben leginkább a védelmek harcát láthattuk, köszönhetően annak, hogy a New England defense fel tudott nőni a Jaguarshoz. Ennek megfelelően az utolsó negyedig aztán nem is változott az állás, amikor a vendégek egy remek drive végén egy mezőnygóllal már 10 pontosra növelték az előnyüket.

Klasszik Patriots

A negyedik negyed elején gyakorlatilag el is dőlhetett volna a párharc, amikor a bírók belefújtak egy teljesen szabályos Jacksonville labdaszerzésbe, amellyel Myles Jack mindenbizonnyal a célterületig gyalogolt volna. Ehelyett a szó szerint ezer sebből vérző Patriots visszajött a meccsbe, egy kínszenvedős támadás végén Danny Amendola TD-je visszahozta a reményeket. Ekkor már csak 3 pont volt a különbség.

Az utolsó hét percben a hazaiaknak végül sikerült megfordítaniuk az eredményt, miután Brady robotüzemmódba kapcsolt.

A végén már szinte idegek nélül játszó irányító ismét Amendolát találta meg, aki egy akrobatikus mozdulattal húzta le a labdát úgy, hogy közben mindkét lábát le tudta ütni a vonal előtt. Ezzel a Patroits átvette a vezetést, amit már nem is engedtek ki a kezük közül. Az utolsó három percben még maradt némi izgalom, mivel lendületbe jött a Jaguars, de Bortles negyedik kísérletes hosszú próbálkozását focikapusként szedte le a New England védője.

A végeredmény 20-24 lett, a New England tizedik alkalommal jutott be a Super Bowlba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik