Sport

A karácsony meghozta az év elkapását az NFL-ben

Két meccset rendeztek magyar idő szerint kedd hajnalban az NFL-ben, a Houston Texans a Pittsburgh Steelerst fogadta, a Philadelphia Eagles pedig az Oakland Raidersszel találkozott.

A houstoni meccs volt a simább, a Pittsburgh már nyolc perc után 10-0-ra vezetett, a félidőben 20-0 volt az állás, a vége pedig 34-6 lett, amivel a Steelers elérte, hogy a rájátszás első körében nem kell pályára lépnie. A Houston irányítójának, T.J. Yatesnek nem volt jó meccse, kétszer is eladta a labdát, a pittsburghi védők pedig hatszor is földre vitték.

A másik irányító, Ben Roethlisberger 226 yarddal és 2 touchdownpasszal zárt. A meccs legszebb jelenetét a vesztes Houston hozta össze, DeAndre Hopkins elképesztő ügyességgel szedett le egy passzt, előbb jobb kézzel nyúlt fel érte, majd végül ballal fogta meg, és még arra is figyelt, hogy mindkét lába a vonalon belül legyen landolásnál.

Az elkapás után Vince Williams kicsit trollkodott Hopkinsszal, mert úgy tett, mintha odabújna a földön fekvő ellenfélhez.

A másik meccs jóval szorosabb volt, Jake Elliott fél perccel a vége előtt 48 yardról rúgta be azt a mezőnygólt, amellyel a Philadelphia lenyomta az Oaklandet.

A Philly védelme az utolsó másodpercekben egy labdaszerzés után összehozott még egy TD-t, csak hogy még simább legyen a diadal, Derek Barnett masírozott be a tojáslabdával a célterületre.

A győzelemmel a Philadelphia megnyerte a Nemzeti főcsoportot, vagyis végig hazai pályán játszhat a rájátszásban.

NFL, 16. játékhét:

Houston Texans – Pittsburgh Steelers 6-34
Philadelphia Eagles – Oakland Raiders 19-10

Ajánlott videó

Olvasói sztorik