Sport

Eldobták maguktól a győzelmet a szlovének

A címvédő német válogatott 25-25-ös döntetlent játszott a világbajnoki bronzérmes Szlovénia csapatával a Horvátországban zajló férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, hétfőn Zágrábban.

A szlovénok Borut Mackovsek vezérletével remekül kezdtek, és a hatékonyabb támadójátéknak és a kiváló kapusteljesítménynek köszönhetően elképesztő módon ötgólos előnnyel vonultak szünetre a csapatok. (15-10).

Fordulás után egyenlítettek a németek (19-19), ráadásul ellenfelük tíz percig be sem talált. A rendkívül izgalmas hajrában Blaz Janc hat másodperccel a vége előtt betalált, amivel megnyerhették volna a meccset a szlovénok. Csakhogy a címvédőt megakadályozták a középkezdés elvégzésében, emiatt a bírók hosszas videózást követően kiállították a vétkes szlovént, és hétméterest ítéltek. Reichmann bedobta, a bravúr pedig elúszott.

Az első fordulóban is kiakadt a játékvezetésre a szlovénok mestere, Veszelin Vujovics. Ezek után gondolhatjuk, mit művelt a németek elleni meccs utolsó másodperceiben…

Végeredmény – Kézilabda Európaa-bajnokság, csoportmérkőzés, 2. mérkőzés

Szlovénia-Németország 25-25 (15-10)

Fotó: AFP PHOTO / STR

Ajánlott videó

Olvasói sztorik