Sport

Komoly érvágás, megsérült a magyar válogatott beállója Dánia ellen

Vállsérülése miatt kérdéses Bánhidi Bence játéka a magyar férfi kézilabda-válogatott hétfői, Spanyolország elleni csoportmérkőzésén a horvátországi Európa-bajnokságon.

A MOL-Pick Szeged beállója szombaton, az olimpiai bajnok Dánia ellen 32-25-re elveszített mérkőzés második félidejében kapott egy ütést a vállára, utána a földön maradt, majd az 52. percben cserét kért Ljubomir Vranjes szövetségi kapitánytól, mert nem tudta folytatni a játékot.

Reggelre nem lett jobb, de reménykedem, hogy holnapra javulni fog. Próbálom pihentetni, kapok kezeléseket, de ha mégsem lesz jobb, akkor szem előtt fogom tartani, hogy a csehek elleni meccs megnyerése talán fontosabb.

– nyilatkozta vasárnap Bánhidi. A 22 éves játékos nem a lövő karját fájlalja, ám mivel októberben már volt vele problémája, a mostani eset fokozott óvatosságot igényel.

A veszprémi Schuch Timuzsinnak a második félidőben felrepedt és erősen vérzett a szemöldöke, amit néhány öltéssel még az öltözőben összevarrtak, de ez nem akadályozza a játékát az előző kontinenstornán ezüstérmes spanyolok ellen.

A magyar válogatott hétfőn 18.15-től játszik Spanyolországgal a D csoportban, szerdán pedig Csehország következik. A középdöntőbe a négyes első három helyezettje jut.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik