Sport

Élőben közvetített Facebookon egy bokszmeccset, milliókba kerülhet

Nem mindennapi összeget hajtanának be Craig Fosteren, egy angol boksz-rajongón. A férfi még áprilisban az Anthony JoshuaVlagyimir Klicsko meccset nézte barátaival, amikor egyik cimborája – az alkoholtól felbátorodva – előkapta Foster iPadjét és Facebookon élőben közvetítette az összecsapást.

A Sky Sports őrjöngött, mivel négyezernél is többen nézték így ingyen a várva várt bokszmeccset, ahelyett, hogy megvették volna a 19.95 fontba kerülő előfizetést. Végül megtalálták a 34 éves férfi profilját, letiltották az előfizetését és 85 ezer fontot követeltek tőle, amiért megkárosította a társaságot. Átszámítva ez a következőt jelenti:

Craig Foster előfizetett cirka 6700 forintért egy szolgáltatásra, majd a barátja ostobasága miatt 28 és fél millió forintra büntette őt a Sky.

Érthető módon a férfi össze van zuhanva, de tudja, hogy nem lett volna szabad hagynia, hogy élőben közvetítse a barátja – akit nem ad ki.

Fizettem a bokszmeccsért, nem pénzt akartam keresni. Az iPadem össze volt kapcsolva a Facebook-profilommal, a barátom pedig elkezdte közvetíteni a bunyót. Nem is gondoltam rá napokig, aztán hirtelen megszüntették az előfizetésem. Követelik a barátaim nevét és címét is, de ezt nem adom meg nekik. Mondtam, hogy majd én viselem a következményeket

– mondta a Mirrornak adott interjúban Foster.

Facebookon egyébként egyre több a hasonló eset, több mint 400 ezer ember használ illegális streameket. A Sky számításai szerint milliós bevételektől esnek el emiatt. A férfi szerint vele akarnak példát statuálni.

Én leszek az elrettentő példa. Tudom, hogy nem volt helyes élőben közvetíteni a meccset. Nem állítottam meg a barátomat, mert éppen a bokszra figyeltem. Csak egy srác vagyok, aki ivott pár kört a haverokkal. Elég keményen lecsaptak. Bocsánatot kértem és elmondtam, hogy berúgtunk.

Persze jól megijedt a North Yorkban karosszériák építéséből élő férfi, így amikor sorra jöttek a felszólítások a Foot Anstey LLP-től, mindenbe beleegyezett. Főleg mivel nem volt sok ideje tanácsot kérni. Még a bírósági tárgyalás költségét, 5000 fontot is behajtottak tőle. Erről a jogi iroda is említést tett

Mr Foster megszegte a törvényt. Beismerte a bűnét, bocsánatot kért és aláírt egy megállapodást, amelynek értelmében 5000 fontot kell fizetnie a Sky-nak

– idézi Neil Parkest a Mirror.

Hogy “beéri-e” ennyivel a Sky az még kérdés, de a jelek szerint másfél millió forintnak megfelelő büntetéssel megúszta Craig Foster, 28 millió helyett.

Fotó: John Gladwin/Sunday Mirror

Ajánlott videó

Olvasói sztorik