Sport

Babos Tímeának a negyeddöntő volt a végállomás Kínában

Babos Tímea vereséget szenvedett a negyeddöntőben a 750 ezer dollár (194 millió forint) összdíjazású, sencseni keménypályás női tenisztornán. A világranglista 55. helyezettje két szettben, közel kétórás küzdelemben maradt alul a román Irina-Camelia Beguval szemben.

Mindkét játszmában 5:5-ig eljutott a két teniszező, s mindkétszer Begu volt pontosabb a végén. A nyitószett végjátékában a román játékos bréklabdáról nyerte adogatását, majd fogadóként csak egy labdamenetet veszített. A másodikban Babos közel állt az egyenlítéshez, de 5:4 után nem tudta kiszerválni a szettet és bár 15-40-ről még egyenlített, Begu végül brékelt. Ettől pedig lendületbe jött, 5:5 után nullára hozta adogatását, majd 30-ra elvette ellenfeléét.

Azt gondolom, hogy ez egy jó mérkőzés volt. Megvoltak a lehetőségeim, de Begu jó játékos, végül ő kerekedett felül. Erre az évre az a legfőbb célom, hogy minden meccsen küzdjek és akarjak, élvezzem a játékot. Ez ma is így volt! Többször is hátrányból küzdöttem vissza magamat. Mindenkinél vannak és lesznek érzelmek a pályán, a lényeg, hogy ki, miként kontrollálja ezeket. Nekem ez elég jól sikerült ezen a héten, így boldog lehetek. Pozitív hetet zártam

– értékelt honlapján Babos, hozzátéve: látják az edzőjével, hogy milyen területeken kell tovább dolgozni, és azt is, hogy mi az, ami már rendben van.

A magyar játékos jövő héten a hobarti WTA-tornán lép pályára.

Végeredmény – sencseni tenisztorna, negyeddöntő

Irina-Camelia Begu (román, 4.)-Babos Tímea (8.) 7:5, 7:5

Fotó: Zhong Zhi/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik