Sport

Taylor utolsó vébéjén egy lépésre a döntőtől

Phil Taylor utolsó világbajnoksága még nem ért véget, mivel a 16-szoros vb-győztes dartslegenda a negyeddöntőben 5-3-ra győzött Gary Anderson ellen.

Taylor nagyon stabilan dobott, és 4-1-re elhúzott, majd az utolsó három vébén mindig döntőt játszó Anderson két szettet nyerve 4-3-ra felzárkózott, sőt az egyenlítésre is volt esélye.

Az ötödik szett azonban Tayloré lett, aki 12 180-at dobott, 102-es átlaggal és 50 százalékos kiszállózással zárta a meccset.

Taylor ellenfele az elődöntőben a selejtezőből induló Jamie Lewis lesz, aki a második kiemelt Peter Wright után a 23. helyen rangsorolt Darren Webstert is kiütötte, ráadásul szettveszteség nélkül lépett át ellenfelén. A 26 éves Lewis 85 ezer fontot (30,4 millió forint) már biztosan keresett a mostani vébén, és ha nem remeg meg, akkor Taylor ellen is lehet esélye.

A másik elődöntőben a címvédő Michael van Gerwen és az idei év egyik meglepetésembere, Rob Cross találkozik majd. Van Gerwen elhibázta a lehetőséget, hogy 4-1-re elhúzzon honfitársa, Raymond van Barneveld ellen, aki viszont összekapta magát, és 3-3-nál utolérte a világelsőt.

MvG meccsnyilat rontott, így döntő szett következett, ahol viszont Van Barneveld hibázott el három dobást sordöntő pillanatban a dupla 16-ra, így végül Van Gerwen 5-4-gyel ment tovább, és tett egy lépést a címvédés felé.

Az első vébéjén szereplő Cross 4-1-re is vezetett az ifjúsági világbajnok Dimitri van den Bergh ellen, de utóbbi egyenlíteni tudott, és olyan lendületben volt, hogy neki állt a meccs, ám a döntő szettet Cross bírta jobban idegekkel, aki sportszerűen azt nyilatkozta, hogy Van den Berghnek kellett volna továbbjutnia.

Darts-vb, negyeddöntők:

Van Gerwen (holland, 1. kiemelt) – Van Barneveld (holland, 9.) 5-4
Cross (angol, 20.) – Van den Bergh (belga) 5-4
Lewis (walesi) – D. Webster (angol, 23.) 5-0
Taylor (angol, 6.) – Anderson (skót, 3.) 5-3

 

Az elődöntők párosítása:
Van Gerwen – Cross
Taylor – Lewis

 

A program 20.30-kor kezdődik, a Sport 1 élőben közvetíti a meccseket.

Kiemelt fotó: Lisa Ducret / DPA

Ajánlott videó

Olvasói sztorik