Sport

Egy nap alatt visszalépett Novak Djokovic

Ahogyan arról mi is beszámoltunk csütörtökön, az Abu-Dzabiban zajló bemutató férfi tenisztornán tért volna vissza Novak Djokovic. Alighogy bejelentették, hogy a spanyol Roberto Bautista ellen a volt világelső játszik majd, a szerb játékos egy nappal később visszalépett orvosi utasításra.

Nagyon csalódott vagyok, hogy kénytelen voltam lemondani a szereplést. Szeretem ezt a tornát, és már nagyon vártam, hogy Abu-Dzabiban versenyezzek, de az orvosaim szerint a könyökömnek több időre van szüksége a gyógyuláshoz. Izgatottan vártam, hogy ismét hivatalos mérkőzést játszhassak, élveztem a felkészülést, de kénytelen vagyok elfogadni ezt a helyzetet, és várom, hogy a kezelések eredményre vezessenek.

– nyilatkozta a 12-szeres Grand Slam-torna győztes teniszező.

A világranglistán jelenleg 12. Djokovic legutóbb a wimbledoni bajnokság negyeddöntőjében lépett pályára július 12-én, ahol a második szettben feladta a cseh Tomas Berdych elleni meccsét. Két héttel később bejelentette, hogy könyöksérülése miatt idén már egyetlen tornán sem indul. Érdekesség, hogy 30 éves Djokovic mellett Abu-Dzabiban tért volna vissza a svájci Stan Wawrinka, a kanadai Milos Raonic és a spanyol Rafael Nadal is, de mindannyian lemondták a szereplést.

A spanyol Roberto Bautista ellenfele a szerb teniszező visszalépése miatt Andy Murray lesz az abu-dzabi bemutatótorna elődöntőjében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik