Sport

Már magától lélegzik a kómába került svéd bokszoló

Korábban mi is írtunk Erik Skoglundról, a svéd bokszolóról, aki egy edzés után érezte rosszul magát, majd a kórházban kiderült, meg kell műteni, mert vérzések keletkeztek az agyában. A mindössze 26 éves profi sportolót mesterséges kómában tartották, és sokáig kétséges volt, hogy túléli.

Edzés után rosszul lett, kómába került a svéd bokszoló
A következő három-négy nap lesz a döntő. A 26 éves profi bunyós agyát műtötték.

Szerdán viszont jó híreket osztott meg az ökölvívó csapata, a Sauerland Promotions. Azt írják, Skoglund már reagál a külvilágra, az ingerekre.

Habár továbbra is az intenzív osztályon tartják, a legnehezebb időszaknak vége. A vérzés, a szivárgás csillapodott, az orvosok el is kezdték az ébresztési folyamatot, és egyelőre nagyon elégedettek az eredményekkel. Sok-sok pozitív jelet adott már, például saját maga lélegzik, vagy hogy reagál az utasításokra. A következő napokban számos vizsgálaton megy keresztül, hogy az orvosok pontosan felmérjék, milyen módon lesz hatással rá az elmúlt hetek történései

– írták a közleményben.

Skoglund az utolsó meccsét szeptember 16-án elvesztette, utolsó Twitter-posztjában azt írta, karácsonyra csak egy dátumot szeretne a következő bunyójáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik