Sport

Készen áll a magyar női vízilabda-válogatott a világligára

Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya elégedett volt csapatával a hollandok ellen, de kedden a világbajnoki ezüstérmes spanyolok ellen jobb játékot vár a világliga második fordulójában.

Igaz, az ellenfél is erősebb, jobb csapatnak tartom jelen állapotban a spanyolt, mint a hollandot. Azért bízom benne, hogy Keszthelyi Rita újbóli játéka erősíti majd a támadásainkat, kapusposzton pedig Gangl Edina visszatérésével még stabilabbak lehetünk, noha ez nem volt nagy probléma Hollandiában

– mondta a szövetségi kapitány. Az Európa-bajnoki címvédő magyar válogatott november 21-én 7-6-ra kapott ki Hollandiában, az alaposan megfiatalított kerettel elégedett volt a kapitány, most azonban Keszthelyi és Gangl személyében a két legrutinosabb játékosát is csatasorba állítja.

Van a fejemben egyfajta előre eltervezett rotáció, de sérülések és formahanyatlás miatt ez változhat, ráadásul az euroligás csapatok terhelése miatt, most szinte mindenkiben komoly fáradtság van.

Bíró megjegyezte, szeretnék a soron következő három hazai mérkőzést, a spanyolok, az oroszok, majd a hollandok ellenit is megnyerni.

A női világligában négy csapat küzd az európai selejtezőben, közülük hárman jutnak a nyolcas szuperdöntőbe, amely egy hét alatt tovább hat mérkőzést jelentene.

Keret és sorsolás:

A magyar válogatott 13-as kerete:

kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kiss Alexandra (Dunaújváros)
mezőnyjátékosok: Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)

A női világliga magyar érdekeltségű európai selejtezőjének menetrendje:
1. forduló, november 21.: Hollandia-Magyarország 7-6, Spanyolország-Oroszország 9-8
2. forduló, december 19.: Magyarország-Spanyolország, Oroszország-Hollandia
3. forduló: 2018. január 30.: Magyarország-Oroszország, Hollandia-Spanyolország
4. forduló: 2018. február 27.: Magyarország-Hollandia, Oroszország-Spanyolország
5. forduló: 2018. március 27.: Spanyolország-Magyarország, Hollandia-Oroszország
6. forduló: 2018. május 1.: Oroszország-Magyarország, Spanyolország-Hollandia

Ajánlott videó

Olvasói sztorik