Sport

Semmi extra, csak LeBron James tovább írja a legendát

Lehet kedvelni, vagy épp utálni LeBron Jamest, de az elvitathatatlan, hogy a kosárlabda-történelem egyik legjobb játékosa. Sokak szerint csak Michael Jordan volt jobb nála. Ami tény, hogy James megint szintet lépett. A Utah Jazz ellen 109-100-ra megnyert mérkőzésen 29 pontja, 11 lepattanója és 10 asszisztja volt, azaz tripla-duplát ért el.

Karrierje során már a hatvanadikat, ezzel lehagyta az örökrangsorban Larry Birdöt és már egyedüliként hatodik.

Ebben a tekintetben a csúcstartó Oscar Robertson és egyelőre elképzelhetetlennek tűnik, hogy bárki megdöntse a rekordját, ő 181 tripla-duplával fejezte be karrierjét. Az aktívak közül Russell Westbrook áll a legjobban (negyedik), neki már 89 van és mivel pont úgy játszik, mintha egy videójátékban szerepelne, érdekes lesz nézni, meddig juthat. Westbrook és James mellett James Harden van még ott a jelenlegiek közül a top10-ben, ő a kilencedik 33 tripla-duplával.

A San Antonio Spurs a Dallas Mavericks elleni rangadót nyerte meg nagy csatában 108-106-ra, a győztes kosarat pedig ismét a 40 éves Manu Ginobili szerezte. Az argentin ezúttal beérte egy betörés utáni ziccerrel, nem is olyan rég egy kegyetlen hármassal nyerte meg a meccset csapatának.

Eredmények – NBA, alapszakasz

Charlotte Hornets – Portland Trail Blazers 91-93

Cleveland Cavaliers – Utah Jazz

New York Knicks – Oklahoma City Thunder 111-96

Houston Rockets – Milwaukee Bucks 115-111

Miami Heat – Los Angeles Clippers 90-85

Minnesota Timberwolves – Phoenix Suns 106-108

San Antonio Spurs – Dallas Mavericks 98-96

Memphis Grizzlies – Boston Celtics 93-102

Ajánlott videó

Olvasói sztorik