Sport

Női kézi-vb: az utolsó másodpercben estek ki a románok

A magyar válogatottal egy csoportban szereplő Csehország az utolsó pillanatban legyőzte Romániát 28-27-re, így bejutott a női kézilabda-világbajnokság negyeddöntőjébe.

A mérkőzés elején Cristina Neagu egymaga vitte a hátán a románokat, de a csehek védekezése hétfőn is nagyon masszív volt. Ennek ellenére ötgólos előnyt szereztek a románok, ebből három meg is maradt a félidőre (17-14).

Fordulás után a csehek nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért és bár ez 20-20-nál sikerült is, nem sokkal később újra hárommal mentek a románok, egészen az utolsó öt percig, amikor 25-25-re módosult az állás. A 60. perc elején értékesítettek egy hetest a csehek, de Neagu szintén hetesből egalizált. A csattanó hátra volt még, a maradék néhány másodperc pont elég volt a cseheknek, hogy győztes gólt lőjenek, így a B csoport negyedik helyén továbbjutó cseh csapat örömtáncot járt a pályán.

A másik délutáni mérkőzésen az olimpiai bajnok Oroszország nagyon megizzadt Dél-Koreával, de hosszabbítás után sikerült egy góllal továbbjutnia.

Eredmények – Női kézilabda-világbajnokság, negyeddöntő

Románia – Csehország 27-28 (17-14)
Oroszország – Dél-Korea 36-35 (16-13) – hosszabbítás után

Ajánlott videó

Olvasói sztorik