Sport

Szombathelyen 2,2 milliárdos jégcsarnok épül

Több mint 2,2 milliárd forintos beruházással Szombathelyen fedett műjégpálya épül, amelynek alapkövét pénteken rakták le. A szombathelyi Tófürdő területén már meglévő szabadtéri műjégpálya megmarad, mellette épül fel az új fedett jégcsarnok, amelyben egy 60×30 méteres pálya alkalmas lesz jégkorongmérkőzések, rövidpályás gyorskorcsolya versenyek megrendezésére, valamint szeretnék Szombathelyen újra meghonosítani műkorcsolyát és a jégtáncot is.

Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere az ünnepségen azt mondta, hogy 1987-ben már a szabadtéri műjégpálya átadásakor szóba került a fedés szükségessége, de anyagi források hiányában nem volt rá lehetőség. Szavai szerint külön öröm, hogy most egy új fedett jégcsarnok épülhet fel 450 fős lelátóval, öltözőkkel, kiszolgáló helyiségekkel.

Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai alelnöke azt hangsúlyozta: a szombathelyi jégkorongcsapat az utánpótlás versenyeken eddig is eredményesen szereplő Pingvinek számára nagy előrelépést jelenthet, hogy a létesítmény felépülése után évente 11 hónapot edzhetnek.

Zelevics Ferenc, a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub elnöke elmondta: tao-forrásból és támogatásokból származik a fejlesztéshez szükséges pénz 70 százaléka, a 30 százalék önerőt pedig a terület megvásárlásával sikerült felmutatniuk. Elmondta, a munkálatok várhatóan 18-24 hónapig tartanak.

A héten korábban bejelentették, hogy Budapesten 43 milliárd forintért épül a Nemzeti Korcsolyázó Központ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik