Sport

Magyar állampolgár lett a Falco irányítója

Letette az állampolgársági esküt, így a magyar férfi kosárlabda-válogatott rendelkezésére áll Govens Darrin, a Falco KC Szombathely játékosa.

A szombathely.hu hétfői tájékoztatása szerint a 29 éves kosárlabdázó Puskás Tivadar polgármester előtt vette fel a magyar állampolgárságot. Az amerikai születésű irányító a klub honlapján kiemelte, remekül érezte magát az első két világbajnoki selejtezőre készülő nemzeti csapattal, amikor velük edzett.

Kiváló volt a csapatszellem, jó volt megtapasztalni az edzők és a leendő játékostársak stílusát. Azt gondolom, hogy a csapatnak egy vereség és egy győzelem után megmaradt az esélye, és minden feltétel adott, hogy februárban életben tartsuk a továbbjutási reményeket

Govens a magyar nyelvről úgy vélekedett, hogy szép, de nehéz, ezzel együtt a “jó reggelt”, a “köszönöm” és a “csirke” szavak kiejtése már egész jól megy neki.

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány csapata novemberi vb-selejtezőn előbb kikapott Lengyelországban, majd Debrecenben legyőzte Koszovót.

A magyarok vb-selejtezői a C csoportban:

2018. február 23.: Litvánia-Magyarország
2018. február 26.: Magyarország-Lengyelország
2018. június 28.: Koszovó-Magyarország
2018. július 1.: Magyarország-Litvánia

Ajánlott videó

Olvasói sztorik