Sport

Rasmussen tudja, mit bénáztunk el a norvégok ellen

Nem azt csináltuk, amit kellett volna. A magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a norvégok ellen elveszített meccs második félidejére építene. Ma Svédország jön.

A magyar női kézilabda-válogatott vereséggel kezdte a németországi világbajnokságot. A B csoportban rögtön a címvédő Norvégia volt az ellenfél, Nora Mörkék pedig az első félidőben gyakorlatilag el is döntötték a mérkőzést, 21-11-re vezettek harminc perc után. Bár a második játékrészben sikerült faragni a különbségen, így is nagyon simán, 30-22-re nyert Norvégia.

Kézilabda-vb: átgázolt rajtunk Norvégia
Az egész mérkőzésen dobtunk annyi gólt, mint a norvégok az első félidőben.

Az első félidőben minden rosszul sült el, védekezésben és támadásban is az ellenkezőjét csináltuk, mint amit terveztünk, a norvégok pedig minden hibánkat megbüntették. Szünet után küzdöttünk, harcoltunk, meg is nyertük a 2. félidőt, nincs más választásunk, mint ebből kiindulni

idézi a magyar válogatott szövetségi kapitányát, Kim Rasmussent a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) Facebook-oldala.

A vébé dübörög tovább, a magyar válogatott vasárnap ismét meccset játszik. Görbicz Anitáékra komoly kihívás vár, ugyanis az a Svédország következik, amely kikapott a lengyelektől szombaton, azaz szintén javítani szeretne.

Eredmény – női kézilabda vb, B csoport, 1. forduló

Norvégia-Magyarország 30-22 (21-11)

Magyarország:Bíró – Schatzl 3, Szöllősi-Zácsik 1, Görbicz 3, Mayer, Tóth G., Bódi 3. Cserék: Szekeres, Kovács A. 3, Kisfaludy 2, Kovacsics 2, Klivinyi, Lukács 1, Háfra 4, Janurik

Fotó: Lukasz Laskowski/PressFocus/MB Media/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik