Sport

Baj van, Michelisz Norbert kiesett a Q2-ből

Technikai probléma, fékhiba lépett fel a túraautó-világbajnokság első helyéért hajtó magyar autóversenyző Hondájában. Csalódás.

A csalódást keltő tizenegyedik helyről rajtol mind a két délutáni versenyén Michelisz Norbert, miután a Hondája jobb első futóműjét szerelni kellett és nem tudott kijönni a Q2 második felére, hogy jobb időt fusson és bejusson a Q3-ba. Folyt az olaja a kocsiból, nem tudták elhárítani a problémát a szerelők. Korábban a másik két Hondának is elfolyt az olaja, mint kiderült a fék mondta fel a szolgálatot.

WTCC

Sajnos nincsenek jó hírek Michelisz Norbert autójával kapcsolatban :(#wtcc

Közzétette: Eurosport – 2017. december 1.

A világbajnokságot vezető Thed Björk bejutott a Q3-ba, így minden bizonnyal jóval előtte végez a  Volvóval. A futam előtt 8,5 pontra nőtt a svéd előnye Michelisszel szemben.

A 11. hely és Björk helyzeti, illetve pontelőnye nem ígér sok jót az esti két futamra, elúszni látszik a pályarekorddal zárult szabadedzések és az időfutam előtt még kézzelfogható világbajnoki cím.

Nem tudom pontosan mi történt, a 7., 8. körben mintha beragadt volna a fék, mintha folyamatosan fogott volna. Annyi sebességet vesztettem, hogy nem tudtam jobb időt menni. Minden okkal történik. Büszke vagyok magunkra ennek ellenére, még két verseny így is hátra van, és bár tudom, hogy nagyon nehéz helyzetben vagyok, de megpróbálom kihozni ebből a helyzetből legjobbat

– fogalmazott érthető szomorúsággal Michelisz, akinek 131 ezreddel kellett volna jobb időt mennie a 10. helyhez, ahhoz, hogy az első futamban első, a főfutamban a 10. helyről indulhasson és életben maradjon a remény a világbajnoki cím eléréséhez. Ha még két kört kibír a fék, simán meg van a Q3 és a sansz. Így elúszni látszik a vb-cím, csak a csoda segíthet.

A túraautó-világbajnokság állása 18 futam után:

1. Thed Björk (svéd, Volvo S60) 255.5 pont,
2. Michelisz Norbert (magyar, Honda Civic) 249,
3. Bennani (marokkói, Citroën C-Elysée) 216, …
17. Nagy Dániel (magyar, Honda Civic) 1,
18. Szabó Zsolt Dávid (magyar, Honda Civic) 1

Hátralévő program:
13.40–14.00: csapatidőfutam (MAC3)
19.20: 1. futam (10 kör)
20.35: 2. futam (12 kör)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik