Sport

Női kézi-vb: mindenki mást mond Tomori Zsuzsa állapotáról

A Magyar Kézilabda Szövetség és a Győri Audi ETO is bízik játékosa felépülésében, csak éppen nem ugyanúgy és nem ugyanakkorra tervezik az átlövő visszatérését.

A Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC átlövőjének térde október elején, a Fehéroroszországban játszott Európa-bajnoki selejtezőn sérült meg.

Direkt térdkalács traumát követően porcleválás alakult ki a játékos térdkalácsa és a combcsont közötti terhelési felszíne– így szólt a pontos diagnózis.

Az orvosok hat hetes kiesést jósoltak, ami lassan valóban lejár, így meg van az esély arra, hogy Tomori Zsuzsa ott legyen a december elsején kezdődő németországi világbajnokságon. Pályára természetesen azóta nem lépett, ennek ellenére szerepel Kim Rasmussen szövetségi kapitány 19 fős keretében.

A szövetség szerint

A Magyar Kézilabda Szövetségnél (MKSZ) ezért bíznak abban, hogy a sérült Tomori Zsuzsanna pályára léphet a válogatottban a vb-n.

Zsuzsa nagyon ott akar lenni, a válogatottnak nagy szüksége van rá. Meglátjuk. Bízom benne, hogy kint lesz. Szinte naprakészek vagyunk, minden nap egyeztetünk az orvosokkal. Bármilyen döntést hoz szakmailag, készen állunk rá

– nyilatkozta Novák András, az MKSZ főtitkára a Sport TV csütörtöki, Mai helyzet című műsorában. A sportvezető hozzátette, Tomori jelen állás szerint a csoportkör második felében csatlakozhat a csapathoz, de akár a világbajnokság elejétől a társaival lehet, minden esetre a szövetség készen áll, hogy egy orvosi csapatot biztosítson a játékos számára.

A klub szerint

Ehhez képest a győri klub szerdai szurkolói ankétján az hangzott el, hogy Tomori teljes gyógyulása csak januárra várható, ami azt sejteti, hiába szeretné vállalni Tomori a részvételt, megeshet, klubja és a BL tavaszi idénye miatt mégsem vállalhatja a kockázatot.

Női kézilabda-világbajnokság 2018:

A Magyar Kézilabda Szövetség a legjobb nyolc közé várja a válogatottat, de ahogy Novák fogalmazott: “lehetnek merészebb álmaink, ha mindenki egészséges”.

kapusok: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (Érd)
jobbszélsők: Bódi Bernadett (Győri Audi ETO), Lukács Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
jobbátlövők: Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kovács Anna (Dunaújvárosi KKA), Tomori Zsuzsanna (Győri Audi ETO)
irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO), Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tóth Gabriella (Érd)
beállók: Kisfaludy Anett (Érd), Mayer Szabina (Alba Fehérvár KC), Mészáros Rea (FTC-Rail Cargo Hungaria)
balátlövők: Klivinyi Kinga (Érd), Mazák-Németh Csilla (Siófok KC), Szekeres Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szöllősi-Zácsik Szandra (Budaörs)
balszélsők: Gávai Szonja (Érd), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

2017-es világbajnokság:

Helyszín: Németország
Időpont: december 1-16.
A magyarok a norvégokkal, a svédekkel, az argentinokkal, a lengyelekkel és a csehekkel szerepelnek a B-csoportban. Ezeket a mérkőzéseket Bietigheim-Bissingenben, a nyolcad- és negyeddöntőt Lipcsében rendezik.

Kim Rasmussen csapata a jövő héten Norvégiában részt vesz a Möbelringen Kupán, ahol a házigazdákon kívül Oroszország és a Koreai Köztársaság együttesével találkozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik