Sport

Babosék vonultathatják vissza a korábbi világelsőt

A világelső Martina Hingis, Csan Jung-jan svájci, tajvani duó lesz Babos Tímea és Andrea Hlavackova ellenfele a hétmillió dollár összdíjazású szingapúri tenisz WTA-világbajnokság párosversenyének szombati elődöntőjében.

Hingisék a csütörtöki negyeddöntőben két sima szettben (6:3, 6:2) búcsúztatták a hatodik helyen kiemelt Anna-Lena Grönefeld, Kveta Peschke német, cseh duót.

Babosék harmadikként rangsorolt párosa korábban szintén két játszmában győzte le az Andreja Klepac, María José Martínez Sánchez szlovén, spanyol egységet.

Hingisék és Babosék idén már háromszor találkoztak egymással: májusban Madridban, augusztusban Cincinnatiban és október elején Pekingben is két szettben győzött a svájci, tajvani duó, és ezek közül kettő is döntő volt, van tehát miért visszavágni.

Babos az első magyar a vb elődöntőjében, és ha sikerülne bejutnia a döntőbe, az egyben azt jelentené, hogy visszavonultatná Hingist, aki bejelentette, hogy a WTA-vb után leteszi az ütőt.

Igaz, nála az ilyen kijelentéseket fenntartással kell kezelni, mivel 2003-ban és 2007-ben is abbahagyta már a játékot.

Ez most a megfelelő időpont, jobb a csúcson abbahagyni. Az elmúlt három évben nagyon sok sikerben volt részem, ezt pedig nehéz lenne felülmúlni. És az is közrejátszik a döntésemben, hogy már mások a prioritások”

– nyilatkozta a svájci klasszis, aki egyéniben öt Grand Slam-győzelmet aratott, csak a Roland Garrost nem sikerült megnyernie. Az utóbbi években párosban tarolta le a GS-tornákat, a legutóbbi visszatérése óta a US Opent kétszer, az Australian Opent és Wimbledont egyszer-egyszer nyerte meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik