Sport

Ez a válogatott bizony magyar stílusban fog játszani

Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány szerint a férfi kézilabda-válogatott a hagyományos magyar stílusban fog játszani a jövőben is.

Magyar stílusban fog játszani a válogatott, hiszen nem kell német, skandináv vagy bármilyen más stílust szabnom a csapatra. A játékosállománynak megfelelő taktikával és stratégiával kell pályára lépnünk, ezért is fontos, hogy megismerjük egymást, és megkezdjük a munkát az Európa-bajnokságra

– idézte a szövetség honlapja a svéd edzőt.

A bajnoki címvédő Telekom Veszprémet is irányító Vranjes nyáron vette át a válogatott irányítását, és hétfőtől szombatig Győrben tartja az első edzőtábort a keretnek.

„Már nagyon vártam a közös munkát, hétfőn egy kondicionális és egy labdás edzéssel kezdtük meg a hetet, amely nagy kihívás a számomra. Nincs túl sok időnk, de a többi csapat sem gyakorolhat többet a januári Eb-re, így nekünk is ezzel kell jól gazdálkodnunk” – mondta Vranjes, aki több alkalommal is magyarul nevezte meg a posztokat, és a feladatok közben is igyekezett magyar szavakat beépíteni az instrukciók közé.

A januári horvátországi Európa-bajnokságon a magyar együttes az olimpiai bajnok Dániával, valamint Spanyolországgal és Csehországgal szerepel egy csoportban.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: BORBÉLY Ádám (Wisla Plock, lengyel), MIKLER Roland (Telekom Veszprém), SZÉKELY Márton (Grundfos Tatabánya)

Jobbszélsők: HARSÁNYI Gergely (Grundfos Tatabánya), HORNYÁK Péter (Balatonfüredi KSE)

Jobbátlövők: ANCSIN Gábor (Telekom Veszprém), BALOGH Zsolt (MOL-Pick Szeged), BARTÓK Donát (TBV Lemgo, német)

Irányítók: CSÁSZÁR Gábor (Kadetten Schaffhausen, svájci), GYŐRI Mátyás (Telekom Veszprém), LÉKAI Máté (Telekom Veszprém)

Beállók: BÁNHIDI Bence (MOL-Pick Szeged), SCHUCH Timuzsin (Telekom Veszprém), VILOVSKI Uros (Székelyudvarhelyi KC, romániai)

Balátlövők: BODÓ Richárd (MOL-Pick Szeged), FALUVÉGI Rudolf (HBC Nantes, francia), JAMALI Iman (Telekom Veszprém), LIGETVÁRI Patrik (Telekom Veszprém)

Balszélsők: BÓKA Bendegúz (Balatonfüredi KSE), JUHÁSZ Ádám (Grundfos Tatabánya)

Fotó: MKSZ

Ajánlott videó

Olvasói sztorik