Sport

A Barcelona rekordösszegért igazol Veszprémből

Megállapodott egymással a Telekom Veszprém és az FC Barcelona férfi kézilabdacsapata Aron Pálmarsson átigazolásával kapcsolatban. A magyar bajnok hivatalos honlapja az összeget ugyan nem hozta nyilvánosságra, ám a beszámoló szerint rekordösszegű kártérítést fizettek az izlandi játékosért a katalánok.

Az izlandi irányító az új idény első tréningje előtt üzenetben értesítette Ljubomir Vranjes edzőt, hogy edzés helyett inkább hazautazik Izlandra. A Veszprém ezt a lépést súlyos szerződésszegésnek minősítette és felbontotta a játékos szerződését, valamint fegyelmi eljárást indított ellene a Magyar Kézilabda-szövetségnél.

Pálmarssont 2018. július 1-től lehetett volna a Barcelona játékosa, azonban a katalánok jelezték, hogy nagyon szeretnék az új szerzeményt már a mostani idényben bevetni, így kártérítés ellenében kérték a magyar klub hozzájárulását az ügylethez.

Miután az izlandi játékos belátta, hogy súlyosan hibázott, a Veszprém Handball Team Zrt. hajlandó volt tárgyalásokat folytatni az FC Barcelonával, annak érdekében, hogy egy kivételes képességű kézilabdázó pályafutása ne törjön derékba.

– írja a Veszprém honlapja.

A katalánok már ki is fizették azt a titokzatos méretű összeget, amelyről csak annyit írt a magya bajnokság címvédőjének honlapja, hogy jóval nagyobb összeg a médiában megjelent 700 ezer és 1 millió eurós összegeknél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik