Sport

Olimpia: jóváhagyták a 2018-as magyar csapat összetételét

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közgyűlésén egyhangúlag jóváhagyták a jövő évi phjongcshangi téli olimpián részt vevő magyar csapat és küldöttség személyi összetételét.

A 2018.február 9. és 25. között dél-koreai játékokon a magyar csapatot minimum 10, maximum 22 versenyző alkotja majd, mellettük 16 kísérő teszi teljessé a delegációt. A legtöbb magyar sportoló rövidpályás gyorskorcsolyában szerepel majd.

Nagy Zsigmond csapatvezető kiemelte: Magyarországnak eddig két kvótája van, sífutásban Kónya Ádám, valamint női műkorcsolyában Tóth Ivett révén, de még számos további magyar versenyző részvétele valószínűsíthető. Kitért arra, hogy a Szocsiban lesiklásban hetedik alpesi síelő, Miklós Edit szépen gyógyul súlyos sérüléséből, és az orvosi vélemények szerint jelenleg 98 százalékos teljesítményre képes. Speciális térdvédőben síel, és a tervek szerint december elején fog először versenyezni.

A csapatvezető szólt a negatívumokról is, jégkorongban, curlingben, északi összetettben ugyanis biztosan nem lesz magyar induló, akárcsak férfi és páros műkorcsolyázásban, valamint jégtáncban sem.

Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke kijelentette, a rövidpályás gyorskorcsolyázókkal szemben nem fogalmaztak meg konkrét elvárást, de szeretné, ha éremmel térnének haza Koreából – egy esetleges aranyérem pedig fantasztikus siker lenne.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy a magyar sport idei eredményei kézzel foghatóak, és szerinte mind az élsportban, mind az utánpótlás területén fantasztikus sikerek születtek. Külön kiemelte, hogy a magyar sport egyik nagy értéke a klubokban zajló szakmai munka.

A közgyűlés végül egyben szavazott az alapszabályról, amelyet a tagok két tartózkodás mellett jóvá is hagytak. Ennek keretében döntöttek arról is, hogy a MOB-tagok létszámát 200-ról 128 főre csökkentik. Ezt a hatékonyabb működéssel indokolták, mert a múltban többször előfordult, hogy a sok hiányzó miatt a közgyűlés határozatképtelen volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik