Sport

Pingpongozás közben halt meg a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökségi tagja

16:9
16:9

A Magyar Hallássérültek Sportszövetségének ügyvezető elnöke, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökségi tagja szeretett sportága gyakorlása közben, tragikus hirtelenséggel hunyt el szerda este. A sportvezető halálhíréről a szövetség honlapja számolt be.

Az élete sportága, a szeretett sportágának szolgálata közben hunyt el. Döbbenet. Sokk

– írta közleményében a Magyar Hallássérültek Sportszövetsége.

Nyírő Zsolt, egész életében aktívan sportolt, 1976-tól az SSC leigazolt asztalitenisz játékosa, előtte és közben szinte mindenféle sportágat kipróbált. Kajakozott, focizott, kézilabdázott, atletizált és sakkozott, ahogy ő mondta, talán csak a súlyemelés maradt ki a sportágak közül. Haláláig versenyszerűen sportolt az MTK tagjaként.
Több mint kétszáz alkalommal ölthette fel büszkén a válogatott mezt. Eredményei közül a legjelentősebb az 1985-ben, Los Angelesben nyert siketlimpiai bronzérme és Európa-bajnoki aranyérme, amit 1983-ban, Koppenhágában nyert.

A sportszakmai tevékenysége elvitathatatlan a magyar hallássérült sport életében. Nyírő Zsoltot a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége, a Magyar Hallássérültek Sportszövetsége és a Magyar Paralimpiai Bizottság saját halottjának tekinti. 55 évet élt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik