Sport

A bukott elnök visszavág: Bienerth blokkolja az Úszószövetséget

24.hu
24.hu

2017. 10. 13. 18:09

Korábban a témában:

Egy, a szerkesztőségünkhöz eljutott levél szerint a Magyar Úszó Szövetségben továbbra sem történt meg az elnökváltáskor szokásos és szükséges átadás-átvétel, miután a MÚSZ szeptember 1-jén leváltott elnöke, Bienerth Gusztáv egyéb elfoglaltságra hivatkozva nem tud megjelenni a szövetség székházában.

Vezető nélkül maradt a magyar úszósport
A Magyar Úszó Szövetség közgyűlése megvonta a bizalmat Bienerth Gusztáv elnöktől. A gazdasági szakember megvárta, hogy kivégezzék.

A szeptember 24-én megválasztott új elnök, dr. Wladár Sándor hivatalba lépését követően levélben kereste meg elődjét, hogy az átadás-átvétel időpontjáról megállapodjanak. Bienerth Gusztáv e-mailben válaszolt, és jelezte, hogy október 11-ig külföldön tartózkodik, ezután áll az új vezérkar rendelkezésére. A mai napon ugyanakkor újabb levelet küldött, amelyben közli, hogy további két hétig külföldön tartózkodik.

Bár napi tíz-tizenkét órát dolgozunk munkatársaimmal, és lassan véglegessé válik a csapatunk, a hatékonyságot jelentősen visszafogja a késleltetés. Jelen helyzetben gondot jelent, hogy a szövetség új vezetése nincs tisztában azzal, milyen általunk nem ismert szerződések vannak Bienerth Gusztáv birtokában, aminek jogi és anyagi következményeivel a MÚSZ-nak esetleg számolnia kell a közeljövőben. A volt elnök blokkolja az adminisztráció munkáját. Sajnos azt kell mondanom, ez így méltatlan a magyar úszósporthoz, de remélem, hamarosan minden a helyére kerül

– jelentette ki dr. Wladár Sándor, a szövetség elnöke.

A MÚSZ elnöksége egyébként egyhangú szavazással visszahívta a MOB tagságából Bienerth Gusztávot, így az olimpiai bizottság szombati közgyűlésén már nem képviselheti a magyar úszósportot.

Budapest, 2017. szeptember 1.
Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke a szövetség rendkívüli tisztújító közgyûlésén a budapesti Danubius Hotel Helia szállodában 2017. szeptember 1-jén.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Embert ritkán aláznak meg úgy, mint Bienerth Gusztávot - videó!
Bienerth addig kötötte az ebet a karóhoz, amíg az emberek hátat fordítottak neki. Nem képletesen.
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

WASHINGTON, DC - DECEMBER 7 : President Donald J. Trump stops to speak with reporters and members of the media as he walks to board Marine One and depart from the South Lawn of the White House on Friday, Dec. 07, 2018 in Washington, DC. (Photo by Jabin Botsford/The Washington Post via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.